Blauw – Zwart Oosterzele al 30 jaar in de ban van Club Brugge

Veel sympathie voor Rits, Sobol, Sandra, Temmerman en Martens op supportersavond

 
De Supportersclub Blauw – Zwart Oosterzele organiseerde in Café Ganzenhof in Balegem, in samenwerking met De Supportersfederatie, een supportersavond. Het is al lang geweten in Oosterzele zitten veel fervente supporters van Club Brugge. Eenmaal Blauw – Zwart. Altijd Blauw – Zwart. Blauw – Zwart Oosterzele is een erkende supportersclub van Club Brugge. De club werd opgericht in 1992, en bestaat dus 30 jaar. De club wordt al jaren in goede banen geleid door een gedreven bestuur dat veel veil heeft voor hartsclub Club Brugge. Er worden geregeld supportersavonden georganiseerd.
 
 
Blauw – Zwart Oosterzele slaagde er om op de jongste supportersavond Mats Rits, Eduard Sobol, Cisse Sandra (A – kern) en de Clubdames Frieke Temmerman en Ellen Martens te strikken om naar ‘t Ganzenhof Balegem af te zakken. Clubsupporter in hart en nieren Marc Vekeman stelde in zijn kenmerkende joviale stijl de spelers en speelsters voor. Ze mochten stuk voor stuk op veel sympathie rekenen. Tijdens de avond kon je aanschuiven bij de Club Brugge spelers en speelsters. Er werden tal van foto’s genomen en handtekeningen verzameld. De Oosterzeelse supportersclub blikt tevreden terug op de prestaties van Club Brugge tot dusver in het nieuwe seizoen 2022 – 2023. Club Brugge stond al na vier wedstrijden in de tweede ronde Champions League. Een krachttoer. Club mag naar de laatste zestien van de Champions League. Intussen heeft Club Brugge de trainingen hervat. Met jawel, Mats Rits (29). Blauw – Zwart Oosterzele was blij met de komst van Mats Rits die terug is na zeven maanden revalideren. De gedegen middenvelder scheurde zijn kruisbanden in Anderlecht maar kan nu terug meetrainen. Hij bleef het reilen en zeilen volgen van Club Brugge. Met de terugkeer van Mats Rits heeft Club Brugge een belangrijk wapen bij op het middenveld. Best mogelijk dat hij eind december al terug in beeld verschijnt bij Club Brugge.  We zijn er zeker van dat alle ploegen respect gaan hebben voor Club Brugge, het is een volwaardige participant geworden in de meest toonaangevende competitie van het voetbal. Op naar de knock –outfase, een op en top Club Brugge moet van geen enkele ploeg schrik hebben, alleen moeten de spelers geloven in hun eigen kunnen.
De supportersclub Blauw – Zwart Oosterzele voelt zich thuis in Club Brugge. ‘Die sfeer daar, dat is ongeëvenaard, we voelen ons verbonden door de authenticiteit, je voelt daar de geschiedenis van Club ademen, wat houden wij van de ongedwongen en gezellige sfeer in het Club Brugge stadion’, glimt Marc Vekeman. Supportersclub Blauw – Zwart Oosterzele:  ‘Jin, Twji. Drieje. BLUVN Goan’.   (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).