Archieffoto © Danny Lamarcq

Grijpdiefstal(len) in centrum Zottegem

Bij de politie van Zottegem werd melding gemaakt van een grijpdiefstal die plaatsvond op vrijdag 25 november in het centrum van Zottegem.

De feiten speelden zich af in de Heldenlaan, ter hoogte van het Fortis-bankfiliaal. De verdacht is een man van allochtone afkomst. De politie laat weten dat het onderzoek lopende is en dat de camerabeelden worden opgevraagd.

De omstandigheden van de grijpdiefstal werden niet gecommuniceerd, maar op de Facebookpagina Zottegem je moet het zien om te geloven, zie link, wordt de diefstal omschreven en wordt ook melding gemaakt van nóg een grijpdiefstal. Op dezelfde plek en in dezelfde omstandigheden:

“…Vandaag kreeg ik al 2 verhalen over 2 compleet verschillende personen die aan de hoek van de Fortis bestolen zijn. Gisteren, een dame die geparkeerd stond. Een Franstalige man tikte op het raam om te melden dat haar band plat stond. Toen de dame zei dat dat niet kon wees hij naar de ambriage met een regenjas over zijn arm, ondertussen nam hij de portefeuille uit de tas die op de passagierszetel stond. Een andere klant had ditzelfde een tijd geleden meegemaakt ook aan de hoek van de Fortis…”