Zottegem: NMBS-parking tijdelijk niet toegankelijk en betalend vanaf 1 maart 2023

In opdracht van de NMBS wordt komende donderdag 1 december gestart met werken aan de (pendel)parking aan de achterkant van het station Zottegem. Omdat de parking hiervoor volledig afgesloten wordt, zal parkeren er tijdelijk – gedurende maximum twee weken – niet mogelijk zijn.

Vanaf 1 maart 2023 gaat de NMBS de parking aan de hoek Broeder Mareslaan – Lyceumstraat aan de achterkant van het station Zottegem betalend maken en ter voorbereiding hiervan moeten aan de parking werken uitgevoerd worden. Deze werken die max. twee weken zullen duren, luiden dus de laatste maanden van de gratis NMBS-parking in want na afloop ervan zal men zijn/haar wagen daar nog maar tot eind februari 2023 gratis kunnen achterlaten.

GRATIS PARKINGS IN DEINSBEKESTRAAT

Het stadsbestuur heeft zich lange tijd verzet tegen een betalende pendelparking maar van zodra het duidelijk was dat toch naar een betalend systeem zou worden overgeschakeld, werden door de stad al een aantal maatregelen voorzien. Naast de gratis pendelparking die zich reeds langs de kant van de spoorwegberm in de Deinsbekestraat bevond, werd daar bijkomend onlangs ook een deel van de OCMW-parking gratis gemaakt. Tijdens de werken in de komende twee weken alsook na de invoering van het betalend parkeren op de NMBS parking kan iedereen dus op een van die twee parkings gratis zijn of haar wagen kwijt. Met het uitbreiden van die gratis parkeermogelijkheid in de Deinsbekestraat wil het stadsbestuur tegelijk parkeeroverlast in Bevegem vermijden. Om te voorkomen dat pendelaars vanaf maart toch hun toevlucht zouden nemen tot de straten in die wijk (ten koste van parkeergelegenheid voor de buurtbewoners), zal trouwens heel Bevegem een blauwe zone (met bewonerskaarten) worden van zodra de NMBS-parking betalend wordt, ook per 1 maart 2023 dus.