Oproep ILvA: “Bied aub geen loodzware afvalcontainers aan”

ILvA, het intergemeentelijk samenwerkingsverband voor de 15 gemeenten en steden in het ‘Land van Aalst’ (met onder andere Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Ninove, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem) roept op om aub geen loodzware afvalcontainers aan te bieden.

“We merken dat er steeds vaker loodzware containers worden aangeboden. Het is een enorme karwei voor onze medewerkers om die te verplaatsen en aan de vrachtwagen te hangen”, klinkt het bij ILvA. “De kans dat je container beschadigd geraakt, is daardoor ook groter. Hou je dus aan de maximum gewichten. Dat is niet alleen respectvol voor ons collega’s, het zorgt ook dat je container langer meegaat. Een handige tip: kan je zelf je container niet vlot tillen of verrollen, dan is hij waarschijnlijk ook te zwaar voor onze collega’s ????