Ankerkerk wordt omgetoverd tot mooi kerstdorp

Kerstballenworp, kleurrijke standen, eten en drinken, muziek en veel kerstsfeer

De dagen worden korter en korter, maar gelukkig wordt de kerstmarkt al gesignaleerd. Een van de mooiste kerstmarkten uit de streek. Goed voor veel kraampjes, lekker eten en drinken, veel kerstsfeer en veel bezoekers. De Ankerkerk in Oosterzele, Bavegemstraat 12, wordt op zaterdag 10 en zondag 11 december het decor voor een tweedaagse kerstmarkt. Om naar uit te kijken als je van de magische kerstsfeer houdt. Deze kerstmarkt hoort zeker thuis op uw lijstje ‘Niet te missen’. Het comité ‘Kerstvrienden Oosterzele’ en de deelnemende standhouders nodigen je van harte uit om een bezoek te brengen aan de sfeervolle kerstmarkt in Oosterzele.

Het wordt heerlijk snuisteren op de kerstmarkt, waar je volop gaat kunnen genieten van de kerstballenworp, veel kerstsfeer, en ook de innerlijke mens komt ruimschoots aan zijn trekken met de eet- en drankstanden. ‘En ook de kinderen worden niet vergeten, ze gaan kunnen genieten van een gratis goochel-act en gratis carrouselritjes maken. En uiteraard ontbreekt ook de Kerstman niet. Kleurrijke standen, kerstversieringen, kerstbomen, kerstlampjes,…al dat moois moet van de Ankerkerk een sfeervolle plek maken. De tweedaagse kerstmarkt wordt iets heel aparts. In de diverse standen ga je zeker allerlei geschenkideetjes vinden.

Voor elk wat wils op de kersmarkt 2022: beelden, kerstdeco (verlichte dorpen en figuren), parfums Marcus Spurway, chocolade en pralines, koekjes, capuccino en moka, kerstkaarten, ‘patattenschellers’ uit recupmaterialen, gezelschapsspelen, deco, hulstplantjes voor goed doel, gehaakte items, speenkoorden, punniknamen, keramiek, tartiflette, lollywafels, poffertjes, La Chouffe bieren, Hasseltse koffie, Chouffe coffee, chocomelk, tentoonstelling zelfgemaakte modelbouwartikelen, kerststallen, miniaturen in hout, handgedraaide houten voorwerpen, handgemaakte juwelen en ornamenten, juwelen, verzorgingsproducten honden, kussens, speelgoed, snacks, handgemaakte houten ornamenten, Gijzelse microbrouwerij (bier, kaas, paté, chocolade), promo upperathomeparties, snoep, geschenkmanden, thermomix, Kobold, winterlandschap met trein, jenever, amaretto, Jagermeister, koffie, Italian koffie, flugel, fricandonbroodjes, duvel, karmeliet, martini bellini, cremant, bitterballen, croque monsieur, Mylene cosmetica, onderhoud textiel, Tupperware, ciabattabroodjes, minirad, mattentaarten, frangipanne, appelcake, bloemen, deco, hoevehamburgers, pittabroodjes, fruitsap om mee te nemen, zelfgemaakte soyakaarsen, kerstkransen, kerstboompjes, gnomes, wijnen, hotdog, braadworst, gluhwein, popcorn, zilver- en glasjuwelen, kerststukjes, aromatherapie, luchtverfrissers, geurmarketting, pyrographie, gravures op glas, leisteen…, muur- en raamschilderingen, pampertaarten, bloemen (goed doel), aperitief, snoep, houtdeco (t.v.v. Boven de Wolken), figuratieve keramiek, thee, geschenkpakken, verzorgingsproducten, picon vin blanc, biermanden, snoepgoed, soep, koeken (t.v.v. wereldreis).
Bewonder ook kantklossers. De kids gaan zich ook kunnen uitleven in het visspel, springkasteel, kindermolen, berenbasketspel…Info:kerstvriendenoosterzele@gmail.com.

Lokale handelaars schenken prijzen

Wie wil genieten van de tweedaagse kerstmarkt kan op zaterdag 10 december vanaf 14 u tot 24 u en op zondag 11 december vanaf 14 u tot 20 u richting  Ankerkerk Oosterzele. De toegang is GRATIS. Het comité ‘Kerstvrienden Oosterzele’ aast op een ruim belangstellend publiek. Mensen van allerlei pluimage worden op de kerstmarkt verwacht. Op zaterdag  10 december om 14 u wordt de kerstmarkt geopend. Om 15 u treedt een goochelaar op. Op de GRATIS kerstballenworp op zaterdag en zondag telkens om 17 u zijn talrijke prijzen te winnen geschonken door lokale handelaars. Je komt in de feeststemming met muziek en vermaak. Op zaterdag 10 december vanaf 19 u tot 24 u treedt de alom geprezen deejay Jean – Pierre Ambrosius en op zondag 11 december vanaf 17 u 30 tot 19 u 30 brengt ‘t Kliekske je in de opperbeste stemming.  De editie 2022 van de tweedaagse kerstmarkt wordt een betoverende sfeervolle kerstmarkt waar je urenlang kunt vertoeven met de hele familie, kennissen, vriendenkring,…Wat wil een mens nog meer? Dicht bij huis proeven van de kerstmarktsfeer. Een bezoek aan de kerstmarkt is gewoon een must. Genoeg redenen om eens langs te komen. ‘Kerstvrienden Oosterzele’ bereidt zich alvast voor om van de kerstmarkt alweer een voltreffer te maken. U komt toch ook? Een echte belevenis. Iedereen is meer dan welkom.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)