Politie zet junkies die gebouw CM kraakten, op straat

Geraardsbergen. De politie van Geraardsbergen/Lierde heeft de junkies die sinds verschillende maanden het gebouw van de Christelijke Mutualiteit aan de Zakkaai kraakten, uit het gebouw gezet. Wanneer de werknemers terug in de kantoren aan de slag kunnen gaan, is nog niet meteen duidelijk.

De politie van Geraardsbergen/Lierde is er na een lange procedure toch in geslaagd om de krakers uit het gebouw van de Christelijke Mutualiteit aan de Zakkaai te zetten, zo meldt de VRT. Het personeel van de mutualiteit voelde zich uit veiligheidsredenen genoodzaakt om uit te wijken naar een andere locatie. Of de werknemers vlug naar de kantoren aan de Zakkaai kunnen terugkeren, is niet meteen duidelijk. Intussen worden de opties bekeken om ervoor te zorgen dat dergelijke incidenten zich niet meer kunnen voordoen. In afwachting zijn alle toegangen dicht gemetst, zodat ongewenst bezoek vanuit het appartement niet meer mogelijk is.

Begin november 2022 meldden we dat meerdere junkies sinds verschillende maanden het gebouw van de Christelijke Mutualiteit aan de Zakkaai kraakten. ‘Eerst braken ze de voordeur open. Die werd verschillende malen hersteld en uiteindelijk gebarricadeerd. Daarna hebben ze verschillende ramen opengebroken om zo in het gebouw te geraken’, getuigde onze bron. De krakers braken een deur open die hen toegang verschafte tot de kantoren van de Christelijke Mutualiteit. ‘Deze junkies gedragen zich behoorlijk agressief en bedreigen de medewerkers van de Christelijke Mutualiteit’, getuigde onze bron. De druk van de krakers was zo groot dat de werknemers tijdelijk een ander kantoor in de Adamstraat moesten betrekken waar ze veilig konden werken. Als de werknemers dan toch nog naar de Zakkaai moesten gaan, dan lieten ze versterking aanrukken.

Julien Borremans

Lees ook:

Gebouw CM gekraakt door agressieve junkies die het personeel bedreigen