Inbraakgolf teistert onze streek. Politie roept op tot waakzaamheid.

Geraardsbergen/Lierde. Volgens de politie wordt onze én omliggende regio’s geteisterd door inbraken. Naar aanleiding van een inbraak in de fietsenwinkel S-Bikes op de Astridlaan te Geraardsbergen meldde Nuus reeds dat er in onze regio een inbraakgolf aan de gang was. De politie Geraardsbergen/Lierde zet alle zeilen bij om de daders te vatten. Daarvoor organiseert de politie extra controles op momenten dat inbrekers actief zijn. De politie is daarvoor afhankelijk van betrouwbare informatie. Zie of hoor je iets verdachts, bel dan naar 101 en geef jouw informatie door. ‘Wij komen liever een keer te veel dan te weinig’, laat de politie weten.

Wat is volgend de politie een verdachte situatie: ‘Wanneer bepaalde mensen gluren in huizen, op de uitkijk staan, een paar keer langslopen of rondhangen op donkere plaatsen, zou er een belletje moeten rinkelen. Probeer steeds om een goede persoonsbeschrijving te geven. Bij verdachte vervoermiddelen moet de aandacht in de eerste plaats gaan naar de nummerplaat. Ook het merk, het type, de kleur en eventuele beschadigingen kunnen van belang zijn.’

Julien Borremans

Lees ook:

Opnieuw spectaculaire inbraak bij S-Bikes. Golf aan inbraken teistert de streek.