Politie Geraardsbergen/Lierde neemt niet deel aan ‘boetevrije maand’. ‘Veiligheid blijft prioriteit.’

Beeld: TV-Oost

Geraardsbergen. De vier politievakbonden (VSOA, NSPV, ACV en ACOD) hebben de periode van 15 december tot 15 januari uitgeroepen tot ‘boetevrije maand’. Deze actie is gericht tegen de federale regering. Volgens de bonden heeft de regering zich niet gehouden aan de afspraken over loonsopslag en de eindeloopbaanregeling van agenten. De politie van Geraardsbergen/Lierde zal niet aan de actie deelnemen. ‘Binnen onze verkeersdienst zal er gewerkt worden zoals anders’, laat Karolien De Turck – communicatieverantwoordelijke van de politie Geraardsbergen/Lierde – weten.

De vier politievakbonden (VSOA, NSPV, ACV en ACOD) hebben deze periode – van 15 december tot 15 januari – uitgeroepen tot ‘boetevrije maand’. Concreet wordt opgeroepen om verkeersovertredingen van de 1e en 2e graad niet te beboeten, maar de overtreder alleen maar te waarschuwen.  Alleen ‘inbreuken die de veiligheid rechtstreeks in gevaar brengen’, worden nog beboet. Zware overtredingen zullen nog altijd bekeurd worden.

Maar de politie van Geraardsbergen/Lierde zal niet deelnemen aan deze actie. ‘Binnen onze zone werd er door de vakbonden niet specifiek opgeroepen om deze actie te steunen’, laat Karolien De Turck – communicatieverantwoordelijke van de politie Geraardsbergen/Lierde – weten. ‘Binnen onze verkeersdienst zal er gewerkt worden zoals anders. Verkeersovertredingen die meteen kunnen stoppen met een waarschuwing zullen op deze manier worden opgelost. Maar dat is niet anders dan wat we gewoon zijn.’

‘Verkeersonveilig gedrag zoals overdreven snelheid, alcohol en drugs en afleiding achter het stuur blijven echter prioritair en zullen geverbaliseerd worden’, waarschuwt de politie. Volgens de VRT zouden verschillende politiezones in Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen niet deelnemen aan de actie omwille van de verkeersveiligheid.

Julien Borremans