Bakkerij Serbruyns deelt croissants uit na schitterende prestatie tijdens ‘Golden Croissant 2023’

Maandag heeft Bakkerij Serbruyns deelgenomen aan de ‘Golden Croissant 2023’ in Saveurs & Matiers in Namen, een wedstrijd die werd georganiseerd door AmbassadeursDuPain. De Zottegemse bakkerij werd vertegenwoordigd door Kenny Ranson en hij behaalde een schitterende de tweede plaats.

“De ‘Golden Croissant’ is op zich geen wedstrijd maar eerder een erkenning van je product in het kader van ‘Viennoisserie zonder grenzen’”, vertelt Hannelore Pannecoucke van Bakkerij Serbruyns. “De croissants moesten aan volgende criteria voldoen: 12 identieke rechte croissants, met eistruif ingestreken voor het bakken. Afgebakken gewicht na afkoeling tussen 65g en 75g en geen enkele decoratie of vulling. Ze werden beoordeeld op verschillende criteria: uitzicht (glans, kleur, volume, regelmaat), bakkaard (kruim, kleur, voetvorming), bladering (zowel buiten als kruim), smaak en gewicht. De jury bestond uit zes personen waaronder twee zogenaamde MOF’s (Meilleur Ouvrier de France). Om de 2de plaats (zilver) van Kenny te vieren schenken wij op zaterdag 21 januari aan alle klanten 1 croissant.”

Meer info?

Website en Facebookpagina van Bakkerij Serbruyns