Zottegemse kerstmarkt en nieuwjaarsreceptie in euro

° Op vraag van NUUS-lezers hebben wij kunnen vernemen dat met het oog op de nieuwjaarsreceptie die door de stad op zondag 15 januari ll. werd ingericht, voor het leveren van de dranken vijf drankenhandelaars werden gecontacteerd, waarvan er twee reageerden met een prijsofferte. Op basis hiervan werd de bestelling van de nodige cava en fruitsap voor een bedrag van 3.654,20 euro geplaatst bij de bvba Seghers uit Erwetegem. Op de receptie zelf is geen eigen personeel ingezet. Voor het bemannen van de toog werd samengewerkt met een paar plaatselijke horecazaken en voor de muzikale omlijsting met de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans.

° Wat het eindejaarsgebeuren in het stadscentrum betreft, kunnen wij meegeven dat de organisatie van de kerstmarkt op 22.652 euro geraamd werd: 11.858 euro voor het huren van de tent; 2.176 euro voor toiletwegen en plaszuilen; 1.118 euro voor huren van generator; 7.500 euro voor leveren en plaatsen tv-schermen WK-dorp, muziek en licht. Daarbij komen de (personeels)kosten van de dienst openbare werken die zorgde voor elektriciteits- en watervoorzieningen, aansluitingen toiletwagen e.a., signalisatie, opbouw/afbraak (huur)chalets en podium enz. Via de huurgelden van de chalets en standplaatsen van drie foodtrucks en twee kermisattracties werden in totaal 11.850 euro inkomsten verwacht. In verband met de feestverlichting in de centrumstraten hebben wij eerder al gemeld dat hiervoor met de Luikse firma Blachere Illumination een nieuw driejarig contract werd afgesloten (ook voor 2023-2024 en 2024-2025) tegen de jaarlijkse kostprijs van 29.812 euro voor het huren, plaatsen en onderhouden van de verlichting.