Bowling Stones haakt af als investeerder stadionproject Zottegem na buurtprotest

De stad Zottegem laat weten dat Bowling Stones heeft afgehaakt als investeerder van het stadionproject. Omdat het een lange juridische strijd vreest na buurtprotest.

Lees meer over het buurtprotest via deze link: Buurtbewoners willen omgevingsvergunning stadionproject aanvechten: “Haal Bowling Stones uit het project”. De stad Zottegem reageert teleurgesteld op de beslissing van Bowling Stones en toont tegelijkertijd begrip.

“Een twintigtal Bevegemnaren tekenden recent bij de deputatie van de provincie beroep aan tegen de omgevingsvergunning van het stadionproject. Daarbij betrekt men ook het correct verleggen van een oude voetweg over de stadionsite in de procedure. Het gaat voor de buurtbewoners dan ook helemaal niet over de inhoud van het dossier: het enige doel lijkt een jarenlange juridische uitputtingsslag, ten koste van alle betrokken sportclubs en mede-investeerders,” zegt schepen van Sport en Citymarketing Brecht Cassiman (N-VA). “Een van die mede-investeerders, Bowling Stones, ziet het vooruitzicht op jarenlange vertragingen niet zitten en informeerde het stadsbestuur uit het project te willen stappen. Ik kan begrip opbrengen voor hun beslissing. We willen allemaal vooruit in dit dossier: recente videotellingen wezen uit dat de vrees voor een verkeersinfarct in Bevegem met de komst van een bowling, volkomen ongegrond was. Het lijkt de ziekte van de tijd om te procederen tegen elke steen die je in Vlaanderen nog wil verleggen: het wordt bijzonder moeilijk voor overheden om nog projecten te realiseren als men het individuele belang niet wil overstijgen. Zeker als je weet dat we niet minder dan een miljoen euro subsidies door de neus geboord zien.”

Het stadsbestuur wil nu snel werk maken van een nieuw plan, zij het dus zonder bowling: “Het allerbelangrijkste is dat we onze engagementen richting de betrokken sportclubs kunnen nakomen,” zegt burgemeester Evelien De Both (N-VA). “We gaan met onze architecten opnieuw naar de tekentafel in de komende weken, om snel met een nieuw plan te komen: het blijft onze bedoeling volgend jaar met de bouw te starten van de beloofde sportinfrastructuur, zodat we onze sportclubs uitzicht kunnen geven op de infrastructuur die ze verdienen.”