Gouden schoen Nicky Evrard wordt voorgedragen als ereburger van Oosterzele

Eerste doelvrouw die prestigieuze prijs wint

Red Flames-doelvrouw Nicky Evrard zal op de gemeenteraad van maandag 13 februari 2023 voorgedragen worden als ereburger van de gemeente Oosterzele. Nicky (27) groeide op in Balegem (Houte) en had als meisje al vlug de microbe te pakken voor het voetbal. Dankzij haar beresterke prestaties op het Europees kampioenschap waar ze zich ontpopte tot penaltyspecialist kreeg ze het predicaat ‘Flames heldin’. Haar uitzonderlijke prestatie op het EK kreeg een internationale weerklank.
Nicky kreeg sinds de uitreiking van de Gouden Schoen op 25 januari 2023 al tonnen felicitaties en werd van het ene interview naar het ander gesleurd. Huldigingen bij de vleet. Ze werd door de dames en ook door de mannen van Oud Heverlee Leuven gehuldigd en in de bloemetjes gezet. Ook Bruisend Balegem bracht een hulde, ze wordt de eerste ambassadeur van B.B., het tweejaarlijkse volksfeest. Nicky staat momenteel sterk te keepen bij Oud Heverlee Leuven, ze rijgt er met verbazend gemak de clean sheets aan elkaar. De kampioenstitel met OHL wenkt. Een nieuwe trofee voor Nicky.
En nu is er ook nog de erkenning van het gemeentebestuur van Oosterzele die haar de titel van ereburger wil toekennen. Een grote eer voor ‘gouden schoen’ Nicky, die als allereerste als doelvrouw de gouden schoen won. Het spreekt voor zich dat ook de sportraad het voorstel zal goedkeuren en dat Nicky de nominatie zal aanvaarden. Op de gemeenteraad van maart zal dan de officiële toekenning van de titel als ereburger plaatsvinden en zal Nicky Evrard gehuldigd worden. Een mooie bekroning.  (marcel Van de vijver, foto’s danny de lobelle).