Vijf agenten afgevoerd naar ziekenhuis nadat relschoppers fuif Scouts Zottegem op stelten zetten

In de nacht van zaterdag op zondag diende de politie tussenbeide te komen nadat vijftien relschoppers de fuif van Scouts Zottegem op stelten hadden gezet.

De relschoppers waren betrokken bij een zware vechtpartij op de parking van de fuifzaal op de sportsite Bevegemse Vijvers. Het Nieuwsblad, zie link, meldt dat er vijftien relschoppers betrokken waren en dat liefst vijf politiemensen nadien afgevoerd werden naar het ziekenhuis en tijdelijk arbeidsongeschikt zijn. De politie zou ook vijf personen aangehouden hebben. Dat de situatie helemaal uit de hand liep, blijkt uit het feit dat de politie versterking vroeg. Er kwamen ploegen vanuit Brakel, Ninove, Geraardsbergen, Lierde en Dender ter plaatse.

In een reactie laat men vanuit Scouts Zottegem teleurgesteld weten:

“De slogan (verwijzend naar artikel in het Nieuwsblad, zie link) lets get wild slaat op het thema Safari. De feiten zijn buiten de fuifzaal op parking gebeurd, na sluiting van ons evenement. Wij hebben enkel politie verwittigd.  Er is nooit iemand van de organisatie betrokken geraakt binnen de schermutseling. Wij organiseren dit evenement on onze kas wat te spijzen en betreuren ten zeerst de gebeurtenissen van deze nacht. Wij distantiëren ons volledig van de gebeurtenissen. Onze eigen mensen hebben enkel bijgestaan voor EHBO.”