250 Mariabeeldjes stelen de show van de seizoensopening van de Musea Hunnegem

Geraardsbergen. De 250 gipsen Mariabeeldjes van de Oudenaardse kunstenares Els De Coker sprongen in het oog tijdens de seizoensopening van de Musea Hunnegem. De Kunstenares uit de Vlaamse Ardennen is er klaar voor om de kerken en de kapellen in Vlaanderen en Nederland te veroveren.

Op vraag van een vriendin ontwierp Els De Coker een pastelkleurige Maria, zoals de snoepjes. Maar de witte, pure, onbewerkte versie van het beeldje bleef hangen. ‘Die straalde in al haar eenvoud zoveel rust uit. Uiteindelijk groeide het idee om tot een stroom van 250 beeldjes te komen die uitwaaiert over de ruimte’, weet Els.

Bezoekers van de expo Op Weg krijgen de kans om een Mariabeeldje te bewerken met een goudstift, om zo hun eigen versie aan de stroom van beeldjes toe te voegen. Deze expo kreeg heel veel aandacht van de bezoekers.

De voormalige priorij van Hunnegem bevat vier musea. De bezoekers kunnen verdwalen in het deelmuseum Huge en zich onderdompelen in de ontstaansgeschiedenis van de stad, het klooster en het onderwijs in Hunnegem. Ook het Museum en Archief van de Vlaamse Film nodigt uit voor een bezoek. In de Comic Corner kan men zich verliezen in de strips. Dan is er nog een replica van de V1 bij de Wings of Memory. Ook fotokring Focus is van de partij.

Van 12 maart tot 18 juni organiseren Gerardimontium en Liberales de tentoonstelling ‘Paradijselijke Orchideeën’. Na de voorstelling op 7 mei van het boek ‘Dr. Arthur Broeckaert – schrijver tussen twee wereldoorlogen’ van de hand van Dirck Surdiacourt, opent in de kapittelzaal een boeiende tentoonstelling rond deze veelzijdige figuur tot 30 juli.

Voor meer info: www.museahunnegem.be

Julien Borremans