Waarom niet eens deelnemen aan Bursitiatocht in Burst?

WSV Land van Rhode organiseert 21 ste editie

Kom alleen, met je partner, met je gezin, met vrienden en neem op zaterdag 1 april 2023 (geen aprilgrap) deel aan de 21 ste editie van de Bursitiatocht in Burst. Om er eens uit te zijn hoef je geen honderden kilometers te rijden. Een heuse aanrader. De lente is het ideaal seizoen om te stappen. De natuur herleeft en er zijn op de 21 ste editie van de wandeltocht in Burst parels te ontdekken, maar ook typische oude gebouwen en bezienswaardigheden. Op 1 april is Burst de ideale uitvalsbasis voor een wandeling van 6, 10, 14, 18 of 21 km. Aan u de keuze. Trek de wandelschoenen aan, ga naar het Parochiaal Centrum Sint – Martinus, Kerkstraat 2 in Burst. Organisator WSV Land van Rhode vzw wenst u een heerlijke wandeling. Je kan starten tussen 7 u tot 15 u.
Ontdek in uw eigen tempo de schoonheid van regio Burst, de tocht slingert langs Molenveld, Dries via Eetsvelde richting Stokt, langsheen de Molenbeek, Zonnegem, lansgheen de Smoorbeek, Steenberg, Vlekkem, Watermeulenpad, Prinsdaal, Bambrugge,… Deze streek  is absoluut het verkennen waard. Ontdek het landelijke, de rust en de stilte, de mooie plekjes. De Oosterzeelse wandelclub is inmiddels al aan zijn 21 ste editie van de Bursitiatocht. WSV Land van Rhode vzw wil iedereen zelf actief aan het wandelen krijgen. Een lovenswaardig initiatief. Studies wijzen inderdaad op de fysieke, psychologische en sociale weldaden van het wandelen. Wandelen heeft een gunstige werking. Het is goed voor het humeur, het vermindert depressie, angst en stress. Het geeft een boost aan het zelfrespect. Wandelen is zeer gunstig voor het hart. Iedereen vindt op zaterdag 1 april wel een tocht die het best bij hem of haar past.
Wandel gewoon mee
Nooit meegewandeld? Probeer dan eens de 6 km. Bedenk dat, welke afstand je ook kiest, de sociale meerwaarde niet te onderschatten is. Wandelen is een heerlijke manier om ‘quality time’ door te brengen met uw partner, gezin, vrienden, club of nieuwe mensen te ontmoeten. Dringend nood aan minder stress? Wandel op zaterdag 1 april gewoon mee. Je ontdekt veel groen en rust.  Je hoeft alleen maar de pijlen te volgen. Na de wandeling kan je smullen van vers gebakken wafels. Graag deelnemen? Info: voorzitter Erik Lievens, erik-lievens@skynet.be, 0475 / 78 11 96, secretariaat Diana Scheirlinck, diana.scheirlinck@skynet.be, 0475 / 42 05 12. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)