Brandweer organiseert infosessie voor nieuwe vrijwilligers

Geraardsbergen/Aalst. De hulpverleningszone Zuid-Oost geeft op donderdag 30 maart in de kazerne van Geraardsbergen een infosessie om nieuwe vrijwillige brandweermannen- en vrouwen te vinden.

De hulpverleningszone Zuid-Oost (Oost-Vlaanderen) groepeert de brandweerkorpsen van Aalst, Denderleeuw, Erembodegem, Geraardsbergen, Lede, Moorsel, Ninove, Wetteren en Wichelen. In de verschillende brandweerposten van de hulpverleningszone (HVZZO) Zuid-Oost organiseert de brandweer infosessies om nieuwe vrijwillige brandweerlui te vinden. HVZ Zuid-Oost bestrijkt in totaal 11 gemeenten van Oost-Vlaanderen. De brandweerpost van Geraardsbergen geeft op donderdag 30 maart om 20u00 hierover een infosessie.

“Tijdens een infosessie kom je alles te weten over de job als brandweerman of -vrouw en aan welke voorwaarden je moet voldoen om te solliciteren”, zegt Kapitein Vandesande van HVZ Zuid-Oost. “Je neemt ook een kijkje in de brandweerkazerne en je maakt kennis met ervaren brandweervrijwilligers die met veel plezier hun verhaal met je delen.”

Inschrijven voor een sessie? Dat kan via onze website www.werkenbijzonezuidoost.be