Provinciebaan in Velzeke wordt sneller aangepast dan voorzien na twee dodelijke ongevallen

De stad Zottegem en het Agentschap Wegen en Verkeer hebben na de twee dodelijke ongevallen maatregelen genomen die de Provinciebaan in Velzeke veiliger moeten maken. De volledige herinrichting van dit wegsegment is voorzien in 2024-2025. Daarbij wordt een middengeleider geplaatst zodat voetgangers in twee keer oversteken en zo nog beter zichtbaar zijn.

Schepen van Mobiliteit Cynthia Van den Steen (N-VA) licht de maatregelen toe. “Er lagen enkele voorstellen voor de verbetering van het traject op tafel. De maatregelen die we in samenspraak met AWV gekozen hebben, hebben als belangrijkste doel om een betere zichtbaarheid van voetgangers in het straatbeeld te creëren en om een betere toegang richting de Velzekestraat in te richten, voornamelijk ter hoogte van de bushaltes. Richting Zottegem (Vosken) is er momenteel een bushalte met schuilhuisje. Daar werd een verharding voorzien zodat de voetgangers veiliger naar de Velzekestraat en de Zwartestraat kunnen wandelen. Richting Zwalm is er enkel een haltepaal die verscholen ligt in het groen. De haltepaal voor de bussen richting Zwalm werd een aantal meter oostwaarts verschoven, richting de huizen met nummers 181-189. Daar is de voetganger beter zichtbaar vanop de weg en heeft hij meer ruimte om te wachten op de bus.

“De tragische ongevallen op de Provinciebaan hebben Zottegem opgeschrikt. Hoewel de inrichting van de weg niet aan de basis lag van deze ongevallen, heeft het bestuur zich wel geëngageerd om maatregelen te nemen in afwachting van de volledige herinrichting van de gewestweg. Veiligheid blijft onze absolute topprioriteit, zeker op de Provinciebaan”, geeft burgemeester Evelien De Both (N-VA) nog mee.

Lees ook

Familie en vrienden dodelijk slachtoffer Ephrahim (3) vragen stad Zottegem om maatregelen: “Ik wil dat gerechtigheid geschiedt en dat de ware oorzaak van het ongeluk aan het licht komt”