© Fruitbedrijf Van den Borre

Op bloesemwandeling met de Landelijke Gilde Godveerdegem

In plaats van de vroegere jaarlijkse dauwwandeling nodigt de Landelijke Gilde Godveerdegem ditmaal uit om op zondagnamiddag 16 april mee een Bloesemwandeling te maken in de omgeving van het kasteel van Leeuwergem en het nabijgelegen fruitbedrijf Van den Borre.

Onderweg tussen de fruitbomen en ook bij terugkeer op het bedrijf zal een deskundige gids uitleg geven over de verschillende soorten peren en appels alsook over de werking van een fruitbedrijf, van bloesem over plukrijpe vruchten en oogst tot consumptie. Na afloop zal er nog gezellig kunnen nagepraat worden bij koffie en taart.

Er wordt verzameld aan het fruitbedrijf van Eugeen Van den Borre aan de Kruisdreef 4, vanwaar de wandeling van ongeveer 6 km start om 14u30 stipt. Deelname (1 consumptie en stuk taart inbegrepen) kost 3 euro voor leden van de Landelijke Gilde en 5 euro voor niet-leden. Om praktische redenen is het noodzakelijk op voorhand – liefst vóór 11 april – in te schrijven (en te betalen als bevestiging van inschrijving). Dit kan bij Jef Vande Velde, ten huize Godveerdegemstraat 290, telefonisch via 0473 99 29 11 of per e-mail naar landelijkegilde.godveerdegem@gmail.com (+ overschrijving van het te betalen deelnamegeld naar rekeningnr. BE04 7371 0701 8931).