Daniël Janssens stelt kunstwerken over ‘verbondenheid’ en ‘schoonheid’ in goudwisselkantoor tentoon

Geraardsbergen. Tijdens de maanden mei tot augustus stelt de Geraardsbergse kunstenaar Daniël Janssens twee beeldhouwwerken en een tekening tentoon in het goudwisselkantoor aan de Grote straat in het centrum van de Oudenbergstad.

‘De twee houten beeldhouwwerken hebben als titel ‘Samen’ en zijn gehouwen uit restanten van Japanse kerselaar die vroeger in het Abdijpark van onze stad stonden’, licht Daniël toe. Met dit beeldhouwwerk wil de kunstenaar de verbondenheid tussen man en vrouw beklemtonen en wil hij tevens de waardevolle eigenschappen van deze houtsoort onder de aandacht brengen. Het herwaarderen van houtsoorten die na gebruik alleen nog beschouwd worden als wegwerphout, is voor hem belangrijk.

‘De inkttekening ‘kandelaar’ is een mijmering over de schoonheid van het verleden.  De techniek van het hyperrealistisch tekenen is hier bewust gebruikt. De bedoeling was de realiteit en de fictie met elkaar in confrontatie te brengen’, aldus de kunstenaar.

Julien Borremans