Stad Zottegem realiseert doorstart voor stadionproject

De stad Zottegem heeft na het afhaken van twee private investeerders – Bowling Stones en het sportmedische centrum – een doorstart van het stadionproject gerealiseerd. Om over de nodige fondsen te kunnen beschikken zal het ontmoetingscentrum van Godveerdegem verkocht worden.

“Uiteraard heeft het wegvallen van de geplande bowlingzaal een impact op het bouwvolume,” duidt schepen van Sport Brecht Cassiman (N-VA). “Maar het belangrijkste is dat we klaar zijn om de verloederde site op te waarderen, en dat we de sportclubs die mee investeren in het project, kunnen belonen voor hun vertrouwen en engagement. Blijft overeind in de hertekende plannen: de nieuwe gymhal, waar turnclub Eikels Worden Bomen voor 200.000 euro mee in investeert. Zottegem Atletiek zal eveneens voor 100.000 euro bijdragen in de aanleg van de nieuwe tartan atletiekpiste, voorzien in het voorjaar van 2024. Naast de fonkelnieuwe kleedkamers met de nodige sanitaire ruimtes, valt ook een nieuwe polyvalente ruimte op, met het oog op sport én het brede verenigingsleven. Tennis- en Padelclub Zottegem ziet het aantal padelterreinen groeien van vier naar zes, waarbij de middelste twee een overkapping zullen krijgen. En de oude tribune maakt plaats voor een kleiner exemplaar met maximale ontharding.”

Exit OC Godveerdegem

“We hebben beslist om het sterk verouderde ontmoetingscentrum van Godveerdegem te verkopen, en de opbrengst volledig te herinvesteren in een extra polyvalente zaal binnen het bouwvolume van het stadionproject,” verklaart burgemeester Evelien De Both (N-VA). “In plaats van een dure renovatie van het oude OC, kiezen we voor gloednieuwe infrastructuur op een beter toegankelijke site vlakbij. Deze polyvalente ruimte kan dienen voor niet-belijnde sporten als yoga of pilates, maar kan ook het decor worden van vergaderingen, cursussen, een quiz of een expositie. De vrijgekomen buitenruimte benutten we volledig door het aanleggen van een beachvolleybalterrein, kubbveldjes en een calisthenics zone.”

Eerste steen in 2024

Het stadsbestuur hoopt de omgevingsvergunning op zak te hebben tegen eind september. “We trekken ons alvast op aan de positieve reacties tijdens de infoavond eerder deze week”, besluit burgemeester De Both. “We hopen dat deze plannen gedragen worden door iedereen die betrokken is: de buurtbewoners, de sportclubs en alle Zottegemnaren. We willen graag dit project in het najaar aanbesteden, zodat we tegen de zomer van volgend jaar de eerste steen kunnen leggen.”

Lees ook

Bowling Stones haakt af als investeerder stadionproject Zottegem na buurtprotest