archief 2018

46 ste Feestavondmarkt tijdens Sinksenkermis

Zeven kramen met ‘Oosterzeels lekkers’

Op dinsdag 30 mei vanaf 17 u wordt tijdens de Sinksenkermis de 46 ste feestavondmarkt georganiseerd. In 1976 vond de allereerste avondmarkt plaats. Oosterzele was een event rijker. De eerste editie werd een grandioos succes. Het Sinksencomité besloot er mee door te gaan. Na 46 jaar blijft de formule overeind.
In de jaren zeventig bestonden er nog niet zoveel avondmarkten. Het toenmalig Sinksencomité, met de peetvader van de vernieuwde Sinksenkermis Julien Lenssens op kop, vond dat het de dag na pinkstermaandag nog iets bijzonders moest organiseren. De mooie traditie wordt in eer gehouden. Veel Oosterzelenaars en marktfanaten uit de regio zullen op dinsdag 30 mei traditiegetouw langskomen. Alle bezoekers kunnen tijdens de avondmarkt op het gemeenteplein eveneens genieten van de optredens van MeZaMi (music from the heart) en Hard 2 Handle (make your party). Wie vermoeide benen heeft van het rondstruinen op de avondmarkt, kan zich neer vleien op één van de terrassen, in de feesttent van Con Animo, op het gemeenteplein, bars,…
Naar goede gewoonte komt een bont allegaartje van marktkramers afgezakt naar de avondmarkt in Oosterzele. Een goed idee van de Land – en Tuinbouwraad om op de editie 2023 van Sinksenkermis de avondmarkt uit te breiden met een korte ketenmarkt van Oosterzeelse bodem. Een beetje chauvinisme mag toch. Lokale producenten worden in de kijker gezet. Maak tijdens de avondmarkt eens kennis met de Kruidenwei, Rerum Natura, Trossaert aardappelen, Babsflowers, Hoeve De Volle Melk, imker Philippe De Landsheere en wijndomein Près de Gand. ‘Oosterzeels lekkers’. Met de avondmarkt wil men ook deze keer de lokale producenten positief belichten.  Steun de lokale economie. Je komt toch ook naar de avondmarkt? Gezelligheid, ontmoeting, het blijven dé sleutelwoorden. En mooi meegenomen, de weersvoorspelling ziet er gunstig uit, je krijgt veel zon, het blijft droog en een aangename temperatuur tussen de 20 en 22 graden. Fan van avondmarkten? Op naar Oosterzele dan. Iedereen kan zijn gading vinden. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)