Politie vraagt om alert te zijn voor de stijgende elektrische fiets- en step diefstallen.

De politiezone van Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem vraagt aan de inwoners om extra alert te zijn voor het stijgend aantal diefstallen bij elektrische fiets- en steppen.

Dat dergelijke diefstallen zowel op nationaal niveau als in de regio’s door goed georganiseerde bendes algemeen bekend was, stond al hoog aangeschreven. De dag van vandaag zijn vooral de elektrische fietsen en de e-steps de voornaamste prooien bij de dievenbendes. Ze maken hun buit door de zogenaamde Poolse sleutel te gebruiken die zeer gemakkelijk te verkrijgen is via het internet. Met deze sleutel wordt er vooral gekeken naar fietsen en steps die uitgerust zijn met AXA-sloten. Deze zijn zeer gemakkelijk te openen via de Poolse sleutel.

Niet alleen in België zijn deze diefstallen populair, ook bij onze noorderburen hebben ze een enorme plaag aan dergelijke diefstallen. Hierdoor wordt gedacht dat de truc is overgewaaid van Nederland naar België.

Daarom wordt gevraagd om je elektrische fiets en/of step extra te gaan beveiligen tegen deze diefstallen door een extra slot (liefst kettingslot) aan je fiets of step te bevestigen. Vooral als deze voorzien is met het AXA-slot. Op deze manier ben je extra beveiligd en kan je eventuele dieven gaan ontmoedigen. Blijf natuurlijk waakzaam en bij een minst verdachte handeling verwittig onmiddellijk de politiediensten. Op deze manier kunnen we samen het risico op diefstallen uitdrukkelijk gaan verminderen.