Bambrugge: De Noor Dahl Peder Strand klopt zijn vier medevluchters.

De tweede wedstrijd van het drieluik georganiseerd door Bambrugge Sportief was afgelopen zaterdag een wedstrijd voor Eltie2 en U23. Er verschenen niet minder dan 120 renners aan de start voor een wedstrijd van bijna 112,5 km verdeeld over 15 ronden.

Al van bij de start van de wedstrijd werd er aan de boom geschud in het peloton. De Brit Damien Clayton en de Noor Dahl Peder Strand waren meteen de eerste onruststokers van de dag. Jarno Bellens, Ylber Sefa en Jonas Smet wisten meteen dat dit de goede ontsnapping zou kunnen zijn en maakten de sprong en konden aansluiting vinden bij het duo. Al vlug fietsten de vijf leiders een voorsprong van 38sec bij elkaar. Jarne Van Dyck, Miguel Ladang, Matthew Van Schoor en één van de meest bedrijvigste renners Arno Jennen probeerde vanuit het peloton de oversteek te maken maar slaagden niet in hun opzet. Ondanks  verschillende aanvallingspogingen vanuit het peloton liepen de vijf koplopers ronde na ronde steeds verder uit en pakten een bonus van bijna vijf minuten.

Het was al overduidelijk dat de winnaar bij de vijfkoppige vluchters zat. De sprint werd van ver ingezet door de Noor Dahl Peder Strand die moeiteloos zijn medevluchters klopte en de overwinning op zak mocht steken voor Jarno Bellens, Ylber Sefa, Damien Clayton en Jonas Smet. Maarten Verheyen bleef uit schot van het verbrokkeld peloton en werd zesde. David Desmecht, Tim Coppens, Matthew May en Glenn Debruyne waren goed voor de verdere ereplaatsen.

Foto boven: De Noor Dahl Peder Strand won de spurt van de vijf.

Foto’s onder: de vijf leiders bij het ingaan van de laatste ronde – het podium met in het midden de Noor Dahl Peder Strand, Jarno Bellens (l) en Ylber Sefa (r) samen met de organisatie.