One man show van de Noor Strand Peder Dahl in Bambrugge

Op de laatste dag van het drieluik mocht Bambrugge sportief voor hun wedstrijd van Elite 2 en U23 zesenvijftig renners verwelkomen. Net als zaterdag kregen ze 112,5 km of 15 ronden onder de wielen geschoven.

De Noor Strand Peder Dahl kwam, zag en overwon opnieuw in Bambrugge. Al van bij de tweede ronde zette de winnaar van zaterdag de volledige wedstrijd naar zijn hand en maakte hij er daadwerkelijk een One man show van. Na één ronde fietsen sprokkelde hij bijna een halve minuut voorsprong bij elkaar. Vanuit het peloton met onder meer Gillian Van Rymenant, Kenay De Moyer, Bart Van Den Eeckhaut en Senne Galle werd er jacht gemaakt op de eenzame vluchter, maar hun inzet werd niet beloond. Toch zag het er op een bepaald ogenblik naar uit dat de koploper met de lurven zou worden genomen, maar het peloton bleef echter steken op een twintigtal seconden van de leider. Welke poging er ook ondernomen werd, de vogel was al lang gaan vliegen en bouwde zijn voorsprong uit tot meer dan één minuut.

De Noor Strand Peder Dahl stak hiermee zijn zevende overwinning op zak. Eén minuut en vijf seconden later strandde Niels Vandyck aan voor de tweede plaats, terwijl Borsbekenaar David Desmecht de sprint won voor de derde plaats voor Kenn Simon,Pieter De Paepe, Niels De Rooze, Jens Moens, Senne Galle, Axandre Van Petegem en Kevin Demeestere.

Foto boven: het podium met in het midden de winnaar Strand Peder Dahl, (l) Niels Vandyck en Borsbekenaar David Desmecht (r) samen met zijn dochtertje Sien.

Foto’s onder: de Noor Strand Peder Dahl bij het ingaan van de laatste ronde en zijn aankomst.

Het podium samen met de organisatie van Bambrugge Sportief en David Desmecht uit Borsbeke die derde werd samen met dochtertje Sien.