© Dance D-Vision

Dance D-Vision: zwembad dicht, einduren en camping

NACHTLAWAAI: EINDUREN

Het stadsbestuur heeft aan de organisatie van Dance D-Vision toelating gegeven om ook al op donderdag 3 augustus van 18 tot 22 uur muziek te maken voor het testen van de geluidsinstallaties. In afwijking van de door de Vlaams Regering vastgelegde normen voor muziek en nachtlawaai in openbare en private inrichtingen, mag er op de festivaldagen zelf muziek gemaakt worden tot 2 uur ’s nachts (op vrijdag 4 augustus vanaf 16 uur en op zaterdag 5 augustus vanaf 14 uur).

ZWEMBAD DICHT

Naar aanleiding van het muziekfestival Dance D-Vision zullen de deuren van het zwembad Bevegemse Vijvers zowel op vrijdag 4 augustus als op zaterdag 5 augustus de hele dag gesloten blijven.

CAMPING OP ANDERE LOCATIE

Omdat de provincie als eigenaar twee jaar geleden bomen liet aanplanten op de vroegere campinglocatie, mocht de organisatie van Dance D-Vision vorig jaar het stedelijk sportstadion gebruiken voor verblijf en overnachting van festivalgangers. Bij het stadsbestuur klonk het toen dat dit eenmalig was “gezien geplande werken aan de atletiekpiste”. Omdat deze werken vooralsnog niet aangevat zijn en “gezien de vlotte en professionele werking van de camping vorig jaar” (zie foto), werd vanuit de stedelijke sportdienst voorgesteld om ook nu het sportstadion ter beschikking te stellen maar het college van burgemeester en schepenen besliste toch om de kampeerplaats te laten inrichten op de festivalweide zelf (met ook toegang via de Zwembadstraat). De camping gaat open op vrijdag 4 augustus om 14 uur en sluit op zondag 6 augustus om 11 uur.