‘Ostresele stapt’ blijft succesvol

571 deelnemers ontdekken het mooie natuurlandschap en de landelijke rust

De wandeltocht ‘Ostresele stapt’, alweer schitterend georganiseerd door Landelijke Gilde Oosterzele, is met precies 571 deelnemers een mooi succes geworden. Wie deelnam aan ‘Ostresele stapt’ had veel woorden van lof voor Landelijke Gilde die nog maar eens een ontspannende wandeltocht had uitgestippeld. De tocht startte op de editie 2023 in de Boekhoutstaat (familie Leus) in Oosterzele. Iedereen beaamde het, het werd een mooie verrassende wandeling. Tijdens de tocht van ongeveer 6 km kon je veel groen, prachtige gebieden, mooie landschappen en het goed bewaarde landelijk karakter zien. De deelnemers ontdekten de vele troeven van Oosterzele. Stappen en je ogen uitkijken. De deelnemers kregen –als toemaatje, midden in de vakantieperiode – een heerlijk vakantiegevoel in eigen gemeente.
De benaming van de wandeltocht ‘Ostresele stapt’ verwijst naar een geschrift toen voor de eerste maal de naam van de gemeente ‘Ostresele’ opdook. Later volgden nog andere schrijfwijzen: Ostresela, Ostrezelle, Ostrisele, Oesterzele, Orstrezielle, Oosterzeele, om uiteindelijk Oosterzele te worden. We wijzen graag op het organisatietalent van Landelijke Gilde Oosterzele. Landelijke Gilde zet al jarenlang de fusiegemeente op de kaart. Om het prachtige Oosterzele te vieren, organiseert LG Oosterzele al jaren deze tocht om je te laten kennismaken met het mooie natuurlandschap, dé indrukwekkende groene long en de landelijke rust. De fusiegemeente heeft inderdaad veel te bieden. Ook de kinderen beleefden heerlijke momenten en vonden het ‘vree wijs’. We willen met ‘Ostresele stapt’ de troeven van Oosterzele beter bekend maken, het is zelfs voor veel inwoners van de fusiegemeente
nog onbekend’, weet LG – voorzitter Danny Meersman, die zoals steeds kan rekenen op een hecht bestuur. De deelnemers werden onderweg vertroeteld met versnaperingen (fruit, hapje, aperitief) en op de stopplaats werden lekkere frietjes geserveerd. Met veel dank aan de frietenbakkers. En of de frietjes smaakten.‘Het werd een heel geslaagde editie’, evalueert een heel tevreden voorzitter Danny Meersman, die veel woorden van lof heeft voor het bestuur van Landelijke Gilde, hun familieleden, vrijwilligers die elk jaar opnieuw ‘Ostresele stapt’ in goede banen leiden.  Ostresele stapt’, een mooi initiatief van Landelijke Gilde Oosterzele. De liefde voor ‘Ostresele stapt’ blijft groot, de wandeltocht blijft erg in trek. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).