Wat mag je verwachten op Gijzel Kirmesse 2023?

Hele dorp is klaar voor de kermis van vrijdag 25 augustus tot en met maandag 28 augustus

In ‘t Zaaltje werd op zondag 30 juli, door een flink op dreef zijnde Steven Bosschem, met veel enthousiasme het programma van Gijzel Kirmesse 2023 voorgesteld. We kregen ook een ronduit knap filmpje te zien van Gijzel Kirmesse 2022, heerlijke sfeerbeelden van Caroline  Delaere, ze legde meesterlijk de sfeer van vorig jaar vast. Gewoonweg klasse, Caroline. Wat blijkt, men heeft in Gijzel kosten noch moeite gespaard om van Gijzel Kirmesse een gezellig, veilig, fantastisch en voor iedereen een toegankelijk volksfeest te maken. De goesting, de knaldrang is groot. Het aftellen naar Gijzel Kirmesse is begonnen.
Feesten, in Gijzenzele kennen ze er alles van. Het is uniek. Zo’n 100 vrijwilligers van Gijzenzeelse verenigingen zetten hun schouders onder de organisatie van de ‘Kirmesse’. Burgemeester en volbloed Gijzenzelenaar Johan Van Durme had woorden van lof voor de pioniers van zo’n veertig jaar geleden en alle medewerkers die een groot hart blijven hebben voor hun ‘kirmesse’. Noteer met stip, van vrijdag 25 augustus tot en met maandag 28 augustus 2023 staan vier bruisende dagen in het verschiet. Dat men in Gijzenzele vier dagen lang kan feesten zonder daar een financiële kater aan over te houden, heeft men te danken aan het platform van Gijzenzeelse verenigingen. Het hele dorp is klaar voor de ‘Kirmesse’. Gijzel Kirmesse, dat is een bruisende cocktail met vooral veel muziek, sport, lekker eten, pittige evenementen en een volkse sfeer. Het Gijzels platform van verenigingen pakt uit met een ronduit indrukwekkend programma. De feestgangers worden in Gijzel getrakteerd op veel events en een resem optredens.
Met de optredens van Rock & Roll en Bleusband, DJ Danny Gaethofs, DJ Drezz, accordeonist Johnny Clarisse, Toile Ciréé, Yellow Goose, Blue Dawn, DJ Lolo, Voor God en Vlaanderland (aperitiefconcert), Pipo en Pipette, Frank Van Damme (alias Kristof), The Covrettes, The Molteni’s, Margriet Hermans (hoofd act), Kevain, DJ Boer Boerie, Fabienne Delanghe, De Kermisladies (Gijzel op zijn best), Pure For Fun en DJ Geert is het opnieuw volop ‘music-time’ in gezellig Gijzenzele. Maanden voorbereiding heeft het gevraagd maar een ronduit prachtig ploegteam, het Gijzels platform van verenigingen, heeft het alweer geklaard een indrukwekkend programma samen te stellen. Het is uniek voor de kleine deelgemeente met zo’n duizend inwoners. In de eerste plaats is de ‘Kirmesse’ een sfeerfeest. ‘Gijzel Kirmesse’ staat voor volkse leute en plezier. De kermis is een cocktail van optredens, attracties, wielerwedstrijden, kaartspel, darts, rommelmarkt, kermisfuif, eetfestijnen, aperitiefconcert, cava bar, pop-up café, vrij podium, kinder- en straatanimatie, ludieke act ‘sjampetter’, brunch – en ontbijtbuffet, uilenschieting, De Feestjuf, springkasteel, hoeve ijs, grime, en Bourgondische taferelen met veel eten en drinken. Burgemeester Johan Van Durme is trots op de inzet van de Gijzenzeelse verenigingen die er alweer in slagen om een gratis ‘Kirmesse aan te bieden.  Een heel gevarieerd programma met veel gangen. Vaste waarden maar ook vernieuwingen, en ook de kids worden al jaren niet vergeten. Goed om weten, Pipo en Pipette, de vrolijke clowns zijn aan hun laatste optreden toe. Kom zeker nog eens langs, het is telkens één groot kinderfeest. Elk jaar opnieuw, de Gijzenzelenaars kijken uit naar hun ‘kirmesse’. De ganse gemeenschap wordt betrokken. De feestelijkheden worden uitgewerkt door de bewoners zelf. Om precies te zijn zo’n 100 medewerkers zijn betrokken bij de organisatie en de uitwerking. Ze hebben er hun handen mee vol. Ze doen het nog altijd met hart en ziel. “Gijzel’ boven. Op maandag 28 augustus is er traditiegetrouw een plaats voor een sereen moment. Er is een dienst ter nagedachtenis van de overleden parochianen. Wies Merckx leidt de herdenkingsdienst.
Authentieke ambiance
Zeg nu zelf, een Kirmesse met een grote K. En met haar gezellig en uniek dorpsplein heeft ‘Gijzel’ nog een sterke troef in handen. Een bewaarde en verscholen parel. Je mag in Gijzenzele vier dagen ongestoord feesten. Het platform van Gijzenzeelse verenigingen wijkt ook in 2023 niet af van de succesformule. Typerend voor Gijzel Kirmesse: mensen van verschillende achtergronden komen er samen om tijdens Gijzel Kirmesse even alle zorgen te vergeten. Ze verdwalen in de Gijzelse vreugde. Neem deel aan Gijzel Kirmesse. De bedoeling is dat het epicentrum van de feesten, het dorpsplein in Gijzenzele, een ontmoetingsplaats wordt waar mensen zelf de sfeer maken. Authentieke ambiance. Een concept dat perfect in Gijzel Kirmesse past. Alle medewerkers zijn klaar om je vanaf vrijdag 25 augustus tot en met maandag 28 augustus een fantastische kermis aan te bieden. Een volksfeest voor iedereen. Zelfs de grootsten ‘pezewever’ is welkom. Zorg gewoon dat je er bij bent. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).