Lars D’Hollander, Mauro Cooman en Wannes Heylen winnaars in de Acht van Lede

Derde plaats voor Vlierzelenaar Mauro Keppens bij de nieuwelingen

Afgelopen vrijdag organiseerden Wielerclub De Nieuwe Melckenbeeckvrienden hun acht van Lede, drie wielerwedstrijden op een gesloten parcours waar Lars D’Hollander, Mauro Cooman en Wannes Heylen op het hoogste schavotje mochten staan. Meteen waren dit mooie winnaars voor een geslaagde Acht van Lede.

Nieuwelingen.

Voor de eerste wedstrijd van de dag kwamen de nieuwelingen aan bod. Er meldden zich 32 renners die 15 ronden dienden af te leggen over een afstand van 38,4 km. Criteriums wil zeggen aanvallen bij de vleet. Zo regende het aanvallingspogingen van onder meer Vlierzelenaar Mauro Keppens, Robbe Verhulst, Herzelenaren Matthias Bogaert, Senne Moortgat en nog vele anderen. De definitieve aanval kwam er na twee derde wedstrijd toen Lars D’Hollander aan de klok ging luiden. D’Hollander bouwde ronde na ronde zijn voorsprong uit en bleef uit het vizier van het peloton en kwam op deze manier solo aan. Hiermee kon hij zijn derde zege van het seizoen op zak steken. Eén minuut vijftig seconden na de aankomst van D’Hollander werd de sprint ingezet voor de tweede plaats. Een sprint die een nek aan nek race werd tussen Aviv Rayk uit Israël en streekgenoot Mauro Keppens. De afgevaardigden van de Wielerbond Vlaanderen duiden Keppens aan als tweede maar dat was niet naar de zin van Rayk en hij eiste samen met zijn ploegleider de beelden op. Na een paar keer de beelden van de aankomst te hebben bekeken moesten de afgevaardigden op hun beslissing terugkomen en werd Aviv Rayk als tweede aangeduid voor Mauro Keppens. De verdere ereplaatsen waren goed voor Jasper Christiaens, Matthias Bogaert, Senne Moortgat, Thor Verleysen, Giel De Nul, Ian Kimpe en Robbe Verhulst.

FUN-wedstrijd mannen.

Wedstrijd twee was een funwedstrijd voor de heren. Een funwedstrijd is een wedstrijd voor wielerliefhebbers. Een wedstrijd is op uitnodiging. Het is de bedoeling dat alleen wielerliefhebbers meedoen, zonder vergunning of wekelijkse dagvergunning bij Cycling Vlaanderen of een andere nevenbond. De 47 deelnemers kregen dezelfde kilometers en ronden onder de wielen als bij de nieuwelingen. Het was wachten tot in de vijfde ronde toen Mauro Cooman en Daan Smetryns het hazenpad kozen en in de aanval trokken. Het duo werkte bijzonder goed samen waardoor hun voorsprong al vlug 35sec bedroeg. Het peloton zette alles op alles om de vluchters opnieuw tot de orde te roepen maar tevergeefs. Het duo Smetryns en Cooman trokken de laatste ronde in en mochten spurten voor de zege, waar Cooman geen moeite had om zijn medevluchter Smetryns te verslaan en al zijn 14de overwinning kon behalen. Gust Van De Rostyne kwam alleen aan voor de derde plaats terwijl Yannick D’Haese, Filip Scholliers en Glenn Buyl goed waren van plaatsen vier, vijf en zes.

Elite 2/U23/U23CP.

De laatste wielerwedstrijd was er ééntje voor Elite 2 en U23. Voor dit criterium passeerden er 31 renners voorbij de inschrijvingstafel. Zij werden de weg op gestuurd voor een afstand van 72 km en dit over dertig rondjes. Al vrij vroeg in de wedstrijd vormde zich een kopgroep van zes renners waarbij Pieter De Paepe, Wannes Heylen, Brent Van Mulders (drie renners uit de ploeg vastgoed Albert), Brent Van Duren, Steve Maginet en Cédric Defreyne deel van uitmaakten. De koplopers verstonden elkaar zodanig goed dat de juiste trein was vertrokken. Het peloton bleef verweesd achter en keek op een achterstand van twee minuten aan. Vooraan probeerde Brent Van Mulders zijn medevluchters nog in steek te laten maar hij werd op vijf ronden van het einde opnieuw bijgebeend. Een spurt met zes waar Wannes Heylen, Cédric Defreyne klopte voor Steve Maginet, Pieter De Paepe, Brent Van Duren en Brent Van Mulders. Twee minuten na de aankomst van de winnaar werd Kevin Lava zevende voor Davy Van Damme, Jorre Smets en Elio Clarysse. Heylen liet in Lede zijn zesde overwinning optekenen.

Foto boven: podium van de Nieuwelingen met in het midden winnaar Lars D’Hollander, Aviv Rayk uit Israël (l) en Vlierzelenaar Mauro Keppens (r).

Foto’s onder:

De aankomst van Winnaar Lars D’Hollander bij de nieuwelingen

De sprint bij de nieuwelingen tussen Aviv Rayk en Vlierzelenaar Mauro Keppens die nipt de duimen moest leggen voor de tweede plaats.

Vlierzelenaar Mauro Keppens werd derde.

Mauro Cooman won de sprint in de FUNwedstrijd voor Daan Smetryns.

Het podium bij de FUNwedstrijd met in het midden de winnaar Mauro Cooman, Daan Smetryns (l) en Gust Van De Rostyne (r) samen met de organisatie en speaker Freddy Schollaert.

De sprint met zes bij de Elite 2 en U23 werd gewonnen door Wannes Heylen voor Cédric Defreyne.

Het podium met Wannes Heylen (m), Cédric Defreyne (l) en Steve Maginet (r) samen met burgemeester van Lede, Geertrui Van De Velde en de organisatie.