Twee daagse GP Café De Steenput

Julie Hendrick wint bij de elite Dames

De tweedaagse kermis koers sloot maandag of met de dames  elite, met een deelnemers veld van 43 dames begon met een klein oponthoud aan de wedstrijd goed voor 11 ronden met een afstand van 90km. Door een ongeval op de N42 kwamen veel verkeer op het parcours en men dacht er aan om de wedstrijd te stoppen en toch slaagden de seingevers er in om alles goed te monitoren op een zo veilige mogelijke wedstrijd. De rensters konen op twee plaatsen premies verdienen in de pare ronden aan fietsenzaak Stefan en de om pare ronden aan de aankomst lijn. Al van de eerste ronden ontsnapten drie rensters uit het peloton met rug nummer (41), (31), (37), toch werden ze in gelopen op het laatst en kwam iedereen terug samen. Het werd dan ook een massa sprint, Julie Hendrickx was iets sneller dan de Nederlandse Babette van der Wolf en Mijntje Geurts.

Na de aankomst kon het maandag feestje van start gaan met optredens van Dirk van de Velde, Madam Zaza, Kurt Crabbé en als afsluiter de jaren 80 met Kurt Burgelman

uitslag:

1 HENDRICKX Julie

2 VAN DER WOLF Babette

3 GEURTS Mijntje

4 GREENWOOD Monica

5 MEERT Marieke

6 TVEIT Nora

7 POPPE Febe

8 VAN GOETHEM Femke

9 POLITES Alyssa “

10  O BRIEN Caoimhe