ERPE JUNIOREN: Vlierzelenaar Cedric Keppens solo naar zesde zege

De tweede wedstrijd van de dag in Erpe werd een organisatie voor junioren. Er passeerden 64 deelnemers voorbij de inschrijvingstafel. Zij kregen een wedstrijd van 90 kilometer onder de wielen geschoven en dit over 10 ronden.

Het eerste wedstrijdhelft startte met verschillende aanvalspogingen, zo kwamen Xander Baele, Thor Stuer, Cedric Keppens (Vlierzele), Provinciaal Kampioen Sam Neerinckx en Luca Boonen hun neus aan het venster steken, maar zonder enig succes.  Pas half wegkoers werd het menens. Ronan De Lil (Sint-Martens-Lierde); Kwinten Bogaert (Smetlede), Lars Van Stappen, Luca Boonen, Rune Duflo, Thor Stuer, Jarne Anzempamber (Oosterzele), Mika Galle (Merelbeke) en Marco Van Den Eede trokken in de aanval namen meteen een boni van vijfendertig seconden. Provinciaal kampioen Sam Neerinckx, Cedric Keppens en Xander Baele gaven zich nog niet verloren en gingen op zoek naar de negen leiders Zij konden met nog drie ronden voor de boeg de aansluiting vinden bij de koplopers. Dat deze twaalfkoppige bende niet bij elkaar zou blijven was er te verwachten want in de voorlaatste ronde plaatste Cedric Keppens de demarrage en meteen gingen Luca Boonen en Rune Duflo mee in zijn wiel, zodat we bij het ingaan van de laatste ronde drie vluchters kregen. In die laatste ronde wist Vlierzelenaar Cedric Keppens zijn duivels te ontbinden en kwam solo aan. De vele meegereisde supporters zagen op deze manier hoe hun idool hiermee zijn zesde overwinning op zak kon steken. Drie seconden later werd Rune Duflo tweede voor Xander Baele en Luca Boonen. De verdere ereplaatsen waren voor Jarne Anzempamber, Sam Neerinckx, Thor Stuer, Ronan De Lil, Marco Van Den Eede en Lars Van Stappen. Xian Neerinckx (Burst) kreeg de trofee als eerste renner uit Erpe-Mere.

Foto boven: Vlierzelenaar Cedric Keppens kwam solo aan

foto’s onder:

De drie leiders Cedric Keppens, Luca Boonen en Rune Duflo bij het ingaan van de laatste ronde

Na afloop van de wedstrijd was Cedric Keppens zeer blij met zijn zesde overwinning

Het podium met winnaar Cedric Keppens en Xian Neerinckx die eerste renner uit Erpe-Mere werd, de organisatie en speaker robin

Xian Neerinckx uit Burst werd eerste Erpe-Merenaar