Markant figuur Albert De Taeye overleden

Geraardsbergen. Albert De Taeye is op 91-jarige leeftijd overleden. Hij werd op 10 mei 1932 geboren. Albert De Taeye legde zijn innige band met de Oudenbergstad vast in duizenden foto’s. Zijn liefde voor Geraardsbergen maakte hem bij heel wat inwoners heel erg geliefd. Albert De Taeye was voordien ook conservator van de het lucifermuseum, dat in de Collegestraat was gevestigd…

Albert De Taeye woonde driekwart van zijn leven in de Frans Renswijk. Hij droeg de wijk in zijn hart. Het is een rustige wijk in het centrum van de stad, liet hij ooit optekenen. De ouderdomsdeken van de stad laat een rijk archief van duizenden foto’s en filmmateriaal achter over de stad en haar markante feesten, zoals Krakelingenfeest.

Albert De Taeye was verbonden aan de Broederschap van Manneken-Pis en een hevig liefhebber van de Processie van Plaisance. Zijn favoriete uitspraak was: ‘Er is genoeg voor iedereen, maar het is slecht verdeeld.’
De redactie wenst haar deelneming te betuigen aan de nabestaanden.

Julien Borremans