Willy & Maandacht presenteren ‘The History of Metal’ in GC De Kluize

Je gaat je helemaal Thunderstruck voelen

Het GC De Kluize – team en vzw On Stage gaan je op zaterdag 23 september in GC De Kluize in de watten leggen. Willy & Maandacht presenteren ‘The History of Metal’. Op deze atypische avond belooft de vierkoppige band fantastisch te zijn, en de anekdotes en muziekfragmenten, die elkaar perfect afwisselen en aanvullen, ronduit ijzersterk. Ook Sofie Engelen (verteller) en Franky De Smet – Van Damme (zanger, verteller) komen op de scène en staan inderdaad te popelen om te grasduinen in de rijke geschiedenis van de metal muziek, van Led Zeppelin tot Motörhead, van Fleddy Melculy tot Channel Zero. Het komt allemaal aan bod in de bangelijk beukende voorstelling ‘The History of Metal’. Op deze atypische avond beloven de muzikanten fantastisch te zijn, en de anekdotes en muziekfragmenten, die elkaar perfect afwisselen en aanvullen, ronduit ijzersterk. Ook kort van haar en pletskoppen zijn op deze hemels muziekavond heel welkom. Kom dat zien.
Of je nu Paranoid bent of een trooper met een T – shirt van Metallica: Nothing Else Matters, want na het zien van deze voorstelling voel je je gegarandeerd helemaal ‘Thunderstruck!’, Door de bliksem getroffen, als je het liever in het Nederlands hoort. In het begin was Sofie Engelen (Willy, Studio Brussel) helemaal gebeten door grunge, de muziekstroming die aangevoerd werd door bands als Nirvana en Pearl Jam, tot haar oudere broer haar op een dag platen van Iron Maiden, Guns N’ Roses en Black Sabbath begon toe te stoppen en ze pas ontdekte hoe groot de liefde voor muziek kan zijn. Tien jaar later stond ze oog,  in oog met legendes als daar zijn: Ozzy Osbourne, Bruce Dickinson en anderen toen ze backstage verslag uitbracht van op Graspop Metal Meeting, Rock Werchter en Pukkelpop. ‘The History op Metal’, een absolute aanrader.  Tickets kosten 18, 17, 16, 15 en 14 euro en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3 Scheldewindeke, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).