Nieuwelingen te Vlierzele: Mauro Keppens kwam, zag en overwon

Herzelenaren Senne Moortgat en Matthias Bogaert mee op het podium

Met zeven wedstrijden voor nieuwelingen in Vlaanderen en al vier koersen in Oost-Vlaanderen zelf zorgde de Wielerbond Vlaanderen afdeling Oost-Vlaanderen dat er in Vlierzele voor de Grote Prijs Café De Put een organisatie van de supportersclub Cedric en Mauro Keppens in samenwerking met Wielersportcomiteit Bavegem VZW maar amper 15 renners aan de start kwamen. Een dikke streep door de rekening van de vier Oost-Vlaamse organisaties. Buiten Neigem waar ze 30 deelnemers aan de start kregen, was het in Klein-Sinaai ook niet veel beter dan in Vlierzele. Zij kregen ook maar 18 renners terwijl in Poeke 24 renners aan de inschrijvingstafel kwamen. Dit komt de organisaties zeker niet ten goede, hierdoor komen er opnieuw wielerwedstrijden in het gedrang en dreigen ze af te haken van de wielerkalender.

Ondanks dat er maar 15 nieuwelingen verschenen, kwam er heel wat volk opdagen. Vooral de supportersclub van Mauro en Cedric Keppens kwamen massaal afgezakt naar het clublokaal Café De Put en konden genieten hoe de renners hun 67 km verdeeld over tien ronden aflegden. Het werd een dubbele kermis daar in Vlierzele, niet alleen vanwege hun patroonheilige, de H.Fledericus maar ook dankzij de andere patroon uit Vlierzele, Mauro Keppens. Hij kon in een massaspurt zijn mede-ploegmaats Senne Moortgat uit Borsbeke en Matthias Bogaert uit Sint-Antelinks kloppen en zijn twaalfde zege laten optekenen. Meteen een mooi resultaat voor de ploeg van Isorex Cycling Team die met drie renners op het podium verscheen. Hiermee deed Mauro precies hetzelfde wat zijn papa Joran 33 jaar geleden (1990) heeft gedaan en dat was winnen op dezelfde plaats en ook als nieuweling. Dat het kermis was in het lokaal was uiteraard te verwachten!

De wedstrijd zelf werd beheerst en gecontroleerd naar de meester himself, Mauro. HIj zorgde ervoor dat niets of niemand in de aanval kon gaan en het groepje van 15 renners bij elkaar kon blijven. Vanaf de tweede ronde waren er om de twee ronden premies te verdienen aan de aankomstlijn. De eerste kreeg € 20,00 en de tweede € 10,00. Mauro kon drie van de vier premies op zak steken, terwijl Senne Moortgat de ene premie van € 20,00 kon opstrijken. Alles bleef bij elkaar waardoor we een spurt kregen die van ver op gang werd getrokken door Matthias Bogaert met in zijn wiel Mauro Keppens. Hij kon zich perfect lanceren vanuit het wiel van zijn ploegmaat en moeiteloos de overwinning pakken. Hiermee deed Mauro wat hij moest doen: HIJ KWAM – ZAG EN OVERWON! De wedstrijd werd afgelegd in een tijd van 1u56sec en 28 honderdsten met een gemiddelde van 34,52 km/h.

Uitslag 

 1. Mauro Keppens (Vlierzele)
 2. Senne Moortgat (Borsbeke)
 3. Matthias Bogaert (Sint-Antelinks)
 4. Wout Coene (Aalst)
 5. Yanis Dubois (Ghoy)
 6. Sean Keukelier (Sint-Denijs-Westrem)
 7. Liam Reynaerts (Oosterzele)
 8. Oskar Derynck (Letterhoutem)
 9. Loris Van Driessche (Mollem)
 10. Arthur Hermus (Steenhuffel)
 11. Mateo De Spiegeleer (Lede)
 12. Jules Lagaert (Melle)
 13. Nathan Guillemyn (Moorslede)
 14. Mirko Philips (Opwijk)
 15. Quinten Van Hecke (Zele)

Foto boven: Mauro Keppens won de spurt voor zijn ploegmaats Senne Moortgat en Matthias Bogaert. Wout Coene werd vierde

Foto’s onder:

Sfeerbeelden tijdens de wedstrijd.

Het podium met in het midden winnaar Mauro Keppens, Matthias Bogaert (l), Senne Moortgat (r) samen met Luc Matthijs, Freddy Schollaert en de schepen van Sport Jo Vermeulen.

Mauro tijdens zijn interview met speaker Freddy

De winnaar Mauro Keppens Vlierzele

Senne Moortgat uit Borsbeke werd tweede en Matthias Bogaert uit Sint-Antelinks werd derde