Wesley Van Dyck gunt ploegmaat Elias Van Breussegem de zege in Houtem

Traditiegetrouw wordt op kermisdinsdag in Sint-Lievens-Houtem een wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften georganiseerd. Deze ereprijs burgemeester Tim De Knijf en grote prijs Dranken Pede is een organisatie van het partijbestuur Nieuw Houtem in samenwerking met de Bavegemse wielerclub Het Wielersportcomiteit VZW. Er kwamen niet minder dan 93 renners afgezakt naar Houtem om een wedstrijd te rijden van 105 km verdeeld over 12 ronden.

In de tweede van die twaalf af te leggen ronden vormden zich een kopgroep van vijf renners waaronder Maginet Steve, Declercq Jean-Baptist, Fostier Thibault, Van Dyck Wesley en Volkaert Jonas. De vijf leiders kregen echter niet veel vrijgeleide en konden een maximale voorsprong van dertig seconden opbouwen. Voor Volkaert ging het vooraan allemaal wat te snel waardoor hij zijn medevluchters moest laten rijden. Maar er kwam beweging vanuit de achtergrond, Van Breussegem Elias en Frafjord Joakim konden zich lostrekken van het peloton en gingen op zoek naar de vier leiders en met succes. Na halfweg koers konden zij de vluchters bij fietsen en de kopgroep van zes werd een feit. Iedereen dacht dat de goede trein was vertrokken maar niets was minder waar want vooraan moesten Frafjord, Maginet en Fostier de rollen ook gaan lossen waardoor er nog drie leiders overbleven. Desmecht David en Bernard Thibaut gaven zich nog niet verloren en maakten de sprong naar de drie vluchters. Zij slaagden in hun opzet en opnieuw kregen we vijf leiders vooraan met Van Breusseghem Elias, Desmecht David, Van Dyck Wesley, Declercq Jean-Baptist en Bernard Thibaut. Vijf renners met heel wat capaciteiten en dit wist het peloton ook meteen. De samenwerking van de vijf leiders was optimaal waardoor ze vlug een boni konden nemen van meer dan één minuut op een verslagen peloton. Met nog twee ronden te gaan plaatste op de helling ‘de Balei’ Van Breussegem een enorme demarrage en hij kreeg enkel ploegmaat Van Dyck met zich mee. De andere medevluchters probeerde nog opnieuw de forcing te voeren maar de twee waren gaan vliegen. De twee ploegmaats van shifting Gears kwamen niet tot sprinten toe. Van Dyck Wesley gunde zijn ploegmaat Van Breussegem Elias de overwinning en hij kwam met een luttele meter voorsprong over de streep. Voor Van Breussegem was het meteen het eenentwintigste zege van het seizoen. Borsbekenaar David Desmecht kwam afgescheiden binnen voor de derde plaats. Bernard Thibaut en Declercq Jean-Baptist goed voor plaats vier en vijf. Verbiest Senna won de pelotonspurt voor De Rooze Niels, Van Poppel Sebastien, Timmermans Tom en de Noor Litlere Sverre.

Foto boven: Wesley Van Dyck gunde zijn ploegmaat Elias Van Breussegem de overwinning.

Foto’s onder:

De vijf leiders bij het ingaan van de voorlaatste ronde met Van Breussegem Elias, Desmecht David, Van Dyck Wesley, Declercq Jean-Baptist en Bernard Thibaut.

De twee leiders bij het ingaan van de laatste ronde Van Breussegem Elias en Van Dyck Wesley.

Borsebekenaar David Desmecht werd knap derde.

Het podium met in het midden de winnaar Van Breussegem Elias, Van Dyck Wesley (l) en Desmecht David en dochterje Sien (r) samen met schepen van sport Jo Vermeulen, schepen van Openbare werken Tim De Groote en schepen van sociale zaken Sabrina Coppens.

Het podium met in het midden de winnaar Van Breussegem Elias, Van Dyck Wesley (l) en Desmecht David en dochterje Sien (r)