Minister Weyts investeert € 123.344 in scholen in Geraardsbergen

Geraardsbergen. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 123.344 in verschillende scholen in Geraardsbergen. ‘We blijven investeren in de kwaliteit van ons onderwijs. Dus ook in de onderwijsinfrastructuur’, zegt Weyts. ‘Onze leerlingen en leraren horen in de beste omstandigheden onderwijs te kunnen volgen en geven.’

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Geraardsbergen ten goede.

Zo investeert de minister via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 123.344 in scholen in Geraardsbergen. Concreet gaat het om € 55.621,79 voor een bestemmingswijziging van lokalen van de afdeling hout en autotechnieken van het Sint-Catharinacollege. Daarnaast vloeit nog eens € 67.722,37 naar de Vrije Basisschool Sint-Catharinacollege voor herstellingswerken van een muur, rioleringswerken, plaatsen regenwaterputten, septische tank en toiletdeuren.

‘Naast kwaliteitsvolle lessen bieden ook kwaliteitsvolle schoolomgevingen een meerwaarde om leerlingen gemotiveerd naar school te laten gaan. N-VA Geraardsbergen is dan ook blij met investering van minister Weyts’, besluit raadslid Ilse Roggeman (N-VA).

Julien Borremans

 

Beeld: Google Earth