Bart Herman komt ‘Volwassen & gestreken’ naar GC De KLuize

Splinternieuwe show van singer – songwriter

De Seniorenraad en het Kluize – team leggen u op zondag 8 oktober in de watten. Het Kluize – team blijft ook een hart hebben voor gevestigde namen die zichzelf blijven vernieuwen. Zoals Bart Herman. Hij was al een paar te gast in GC De Kluize. Wegens mega goed mag Bart Herman in de Oosterzeelse cultuurtempel op zondag 8 oktober vanaf 15 u opnieuw de scene op met zijn nieuwe show ‘Volwassen en gestreken’. Tussen ons gezegd en gezongen. Het wordt een gevarieerde, warmhartige show. Bart wordt geflankeerd door Raf Helsen (drums), Mario Vermandel (contrabas) en virtuoos gestreken door Dirk Naessens (viool). Kom genieten van deze John Prine der Lage Landen. ‘Volwassen & gestreken’, een absolute aanrader.
De ene is het al op zijn achttiende, de andere pas op zijn dertigste. Bart Herman werd het na zijn zestigste: volwassen. Hij heeft vast werk, een serieuze relatie en een dak boven zijn hoofd, kortom het echte leven kan beginnen. Bart heeft door de jaren heen een solide carrière opgebouwd, vond eindelijk de liefde en hield op met zwerven. Er is een zekere rust neergedaald. Klinken bas en drums wat zachter? Zorgt de viool voor wat meer melancholie? Zijn de verhalen wat bezadigder tijdens zijn nieuw theaterprogramma waarin Bart verslag uitbrengt van deze nieuwe fase in zijn leven? Of is dit maar schijn en kan de artiest de lonesome cowboy en onstuimige rocker uit zijn langgerekte puberteit toch niet helemaal loslaten? Kom het zelf ontdekken tijdens deze splinternieuwe show van de getalenteerde singer – songwriter Bart Herman.
Even voostellen. Bart Herman startte zijn carrière met een Engelstalig country – repertoire in binnen- en buitenland. In 1993 brak hij door in Vlaanderen met de hot ‘Ik ga dood aan jou’. Het werd zijn all-time klassieker. Wat volgt is een lange succesvolle carrière als Nederlandstalige singer-songwriter. Met songs als ‘Gele rozen’, ‘Als je weer wakker wordt’, ‘Slaap mijn kind’ en ‘Bartje is een leuke naam’. Zijn band met het publiek, wordt seizoen na seizoen, show na show, groter. Hij noemt ze zijn vrienden. Hij stelt vele vragen over de liefde, over verleden en toekomst, over dromen en fantasie. Antwoorden doet hij met wat hij het beste kan en het liefste doet: zingen en vertellen. Oude en nieuwe liedjes van eigen hand, nu eens om mee te zingen, dan weer om in te verdrinken. En af en toe een sluiks uitstapje naar een sluimerend cowboy en rock en roll verleden. Tickets kosten 20, 19, 18, 17 en 16 euro en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3 Scheldewindeke, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).