Wandelaars vormden het merendeel van de sporters die deelnamen aan de traditionele Herfstsportmatinee te Lierde.

Naar  jaarlijkse traditie organiseerde de Lierdse gemeentelijke sportdienst op zondag 8 oktober  weerom een Herfstsportmatinee.

Het was zeer duidelijk dat in Lierde de sport een zeer prominente plaats inneemt in het dagelijkse leven.  Niet minder dan 250 mensen waren aanwezig om aan de diverse activiteiten deel te nemen.

Na een zeer uitgebreid gezond ontbijt in OC De Lier kon men kiezen uit 6 km wandelen, 8 km joggen, 25 km fietsen of een spelletje petanque. Er schreven 10 deelnemers in om te petanquen, er waren een zeventigtal fietsers en niet minder dan 140 wandelaars. In totaal waren er ook een dertigtal medewerkers die niet enkel zorgden voor het ontbijt doch ook voor de begeleiding van fietsers en wandelaars. Een extra pluspuntje dit jaar was dat het wandelparcours was bewegwijzerd zodat mensen die niet in groep wensten te wandelen de tocht ook individueel konden doen. En doordat het zonnetje ook van de partij was konden de sporters de volle honderd procent genieten van het mooie Lierdes landschap.

Na afloop van al deze sportactiviteiten konden de deelnemers in de Lier nog nagenieten met een glaasje cava of fruitsap.

Tevens kon men ook nog een bezoekje brengen aan de infostand van de werkgroep “???????????????????????? ???????????????? ???????? ????????????% ????????????????!”, een pilootproject rond bevolkingsonderzoek voor kankerscreening.

om te vergroten, klik op de foto