Dag van de Trage Weg-wandeling

Geraardsbergen. Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober 2023 organiseert Trage Wegen vzw voor de 17e keer de Dag van de Trage Weg. In Geraardsbergen stippelde Kurt Martens, voorzitter van wandelclub De Padstappers, op vraag van het lokaal bestuur een wandeling uit. Tot en met zondag 22 oktober kan iedereen gratis genieten van de 6 km lange route doorheen de trage wegen van Grimminge en Zandbergen. Wie op het parcours een leuke foto neemt, maakt kans op een verrassingspakket van Oxfam.

Dag van de Trage Weg-wandeling
De wandeling start op het Grimmingeplein en zet wandelaars meteen op de eerste trage weg: de recent heraangelegde verbinding tussen het Grimmingeplein en het jaagpad. Verder op de 6 km lange en volledig uitgepijlde route passeren wandelaars ook de vernieuwde trage weg tussen Boekevijver en de Peperstraat in Zandbergen.

Wie op het parcours een leuke foto neemt bij één van de pijlen en deze op Facebook of Instagram publiceert met #DTWGeraardsbergen, maakt kans op een verrassingspakket van Oxfam.

Actieplan
De trage wegen uit de wandeling maken deel uit van het actieplan voor trage wegen dat in 2020 werd goedgekeurd en in onbruik geraakte wegjes opnieuw opwaardeert.

‘Als lokaal bestuur werken we samen met onze vrijwillige Wegspotters, het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen, Trage Wegen vzw en de provincie Oost-Vlaanderen verder aan de realisatie van ons ambitieuze actieplan. Geraardsbergen heeft vandaag al zo’n 80 km aan trage wegen die onderhouden worden door het lokaal bestuur. We hebben echter nog wat weg voor de boeg: vrijwilligers brachten in aanloop naar ons actieplan bijna 1300 trage wegen in kaart’, zegt schepen van Mobiliteit Fernand van Trimpont.

Het trage wegen plan is te raadplegen via www.geraardsbergen.be/trage-wegen