Nog meer activiteiten rond Sinterklaas in Zottegem

Gisteren deed Sinterklaas zijn intrede in Zottegem en deze gebeurtenis betekent ook dat er in de komende dagen en weken nog een aantal andere activiteiten waarbij de Sint en zijn Pieten centraal staan, georganiseerd worden.

  • ZOEKTOCHT EN HEMELBUS

Zoals vorig jaar toen een twintigtal ondeugende ‘Pieten’ zich verstopt hadden bij handelaars in de centrumstraten, kunnen jonge speurneuzen nog tot en met woensdag 6 december ditmaal – doorlopend tijdens de openingsuren – in de stadsbibliotheek op zoek gaan naar ‘Spiekpietjes’, de allerkleinste vriendjes van de Sint. Op voorhand inschrijven is niet nodig en voor elk kindje dat alle verstopte Spiekpietjes op het spoor komt, ligt een kleine attentie klaar.

Ook tot 6 december kunnen kinderen die een briefje en/of kleurplaat naar Sinterklaas willen versturen, hiervoor opnieuw gebruikmaken van de speciale Hemelbus(sen) die aan het stadhuis op de Markt en aan de stadsbibliotheek staan. Sinterklaas stuurt alleszins een briefje terug.

  • PIETENTOEREN, THEATERVOORSTELLING EN LIVE ONTMOETING

Peuters en kleuters die alle kneepjes van het pietenvak onder de knie willen krijgen, kunnen op zaterdag 2 december terecht in de sportzaal De Smidse in Erwetegem waar van 14 tot 16 uur een opleiding ‘Pietentoeren’ doorgaat: over daken lopen, zware zakken vol cadeautjes dragen enz. Deze opleiding is gratis maar het is wel nodig op voorhand in te schrijven via Recreatex.

  • Op zondag 3 december om 15 uur is er – voor iedereen vanaf 5 jaar – in het CC Zoetegem de theatervoorstelling ‘Een grote verrassing voor Sinterklaas’ waarbij het publiek op bezoek mag in het kasteel van Sinterklaas en op een interactieve manier samen met de Sint en zijn Pieten een geweldig avontuur beleeft. Tickets voor deze voorstelling kosten 10 euro en 6 euro voor kinderen -12 jaar (reserveren kan via www.cczoetegem.be) en na afloop krijgen alle kinderen de kans om de Sint even te ontmoeten en mogen ze met hem op de foto.

Wie de Sint (nog) eens live wil ontmoeten, kan dit ook op woensdag 6 december in het Huis van het Kind aan de Kloosterstraat 40. Sinterklaas zal er vertoeven van 14u30 tot 16u30 in het gezelschap van Glitterpiet en Ballonnenpiet, terwijl de voorleesdames van de bib ook voor leuke Sinterklaasverhalen zullen zorgen.