Ontbijtpakketten met streekproducten als protest tegen de kazerne zijn een denderend succes

Geraardsbergen. Zondagmorgen 19 november verdeelden sympathisanten van de vzw Red De Godsbergkouter ruim duizend ontbijtpakketten in en rond Geraardsbergen. Deze pakketten zijn samengesteld uit streekproducten. ‘De inbreng van de plaatselijke boeren is groot. We moeten dit blijven koesteren’, geeft Johan Verbruggen mee.

Om zes uur in de morgen werden de ontbijtpakketten al volop in de wagens geladen om over heel de streek te verdelen. Een drukte van jewelste, maar de assemblage en de coördinatie verlopen gesmeerd. ‘De voorbereidingen verliepen prima. De organisatie wordt steeds professioneler. We kunnen rekenen op heel wat sympathie en vooral helpende handen uit de regio’, laat een sympathisante van het eerste uur weten. ‘Dat bewijst vooral dat ons opzet door steeds meer mensen wordt gesteund.’

‘Zonder veel reclame te maken, hebben we flink wat meer ontbijtpakketten verkocht dan vorig jaar. Bovendien komen de bestellingen van over het ganse grondgebied van Geraardsbergen’, geeft Jan Hanssens nog mee. ‘We hebben de indruk dat steeds meer mensen beseffen dat de komst van een kazerne in onze streek meer dan één brug te ver is.’

De opbrengst van deze activiteit gaat naar de vzw om de werking te bekostigen. ‘Het is een eerste stap in een reeks van acties en activiteiten van de komende maanden. In 2024 staan er twee verkiezingen op het programma. We zullen er alles aan doen om het verzet tegen de kazerne heel hoog op de agenda te plaatsen’, besluiten Jan Hanssens en Johan Verbruggen.

Tussen de ontbijtpakketten werd Jens Rottiers ook nog eens overladen met felicitaties, want hij is voor de tweede keer papa geworden.

Julien Borremans