©De Lobelle Danny

Het Vlaamse Kruis reikt EHBO-diploma’s uit aan de cursisten die de basis EHBO opleiding volgden

Op vrijdag 1 december werden de diploma’s van Het Vlaamse Kruis uitgereikt aan de 50 cursisten die de basis EHBO-opleiding of de vervolgmodule volgden. Als ook de huldiging Slachtoffer en helpers van een geslaagde Reanimatie met AED op de stratenloop in Mesen.

Diploma-uitreiking meerdere cursussen.

We verwelkomen de deelnemers van 2 basiscursussen na corona en 1 vervolgcursus EHBO als ook de geslaagde helpers die op de ambulancierschool cursus 112 volgden. Deelnemen aan een EHBOcursus toon wel iets van engagement naar anderen .Nu een diploma is ook nooit een eindpunt maar moet een begin zijn van het gebruiken en toepassen van die kennis waar ook maar nodig thuis bij familie op school op het werk in de vereniging op straat kortom hulp bieden waar nodig.

Annick Delmeire, Christine Verdonck, Dominique Magain, Zohreh Jafari, Luc Nuyts, Merel Parlevliet, Manu Buyens, Martine Dullaert, Nathalie Lhermite, Veerle Coene, Warre Slock, Sander Casteleyn, Xenia Bovendaerde, Willems Sioban, Veronique Van De Keere, Opstaele ann, Dewaele Els, Meerschaert Jake, Simoens Nuria, El Allaoui Amina, TineDevos, Alex De Neve, Francais Bovendaerde, Ma rio Verdonck, Tom Ooms, Dorien Plettinck, Sander Ooms, Ivo Devos en Marthe Clevis

Huldiging Slachtoffer en helpers geslaagde reanimatie met AED.

Slachtoffer Harald Schietse
Helpers Wauters Lieselotte, Johen Mini, Maria Verdonck, Marc De Keyser

Het was juni 2022 mooie avond op de augustijnenloop in Melsen. Plots kwam er een loper bij de aanwezige helpers van het Vlaamse Kruis met de melding er is iemand gevallen achter de hoek. Toen ze aankwamen zagen ze een persoon op de grond liggen terwijl een dame Mevr Lieselotte Wauters (verpleegkundige) aan het reanimeren was bijgestaan door Mini Joehen (brandweerman). Toen ze aankwamen hoorden ze net zeggen ik ben hem kwijt tegen de telefoon die in verbinding was met de 112 centrale. Zegt Mario wij hebben AED bij ons waarna de centrale de verbinding opgelucht verbrak. De AED werd aangelegd en 1 sterke stroomstoot volstond om opnieuw een hartwerking te starten. Snel was ook ziekenwagen en Mug ter plaatse die voor verdere zorg instonden waardoor we vandaag Dhr Schietse Harald hier nog in ons midden hebben op deze huldiging voor zijn helpers. Lieselotte & Joehen & Maria & Marc.

Huldiging van 25 jaar helper

Marc De Keyser word eveneens gehuldigd voor zijn jaren lange inzet dikwijls meer dan 100 hulpdiensten per jaar als vrijwilliger op diverse diensten koersen fuiven festivals karnaval cross …. Krijgt weekend Amsterdam aangeboden samen met zijn vrouw Marie die jarenlang voor de was zorgde dekens-handdoeken-hoofdkussens kledij .

Cursus

Wij kunnen niet meer benadrukken dat een algemene kennis van reanimatie voor iedereen belangrijk is om snel te kunnen reageren en de nodige tijd te rekken voor de beroepskrachten tot verdere zorg kunnen
overgaan. Wij geven op 3u aan kleine groepen les om de nodige praktijk te kunnen oefenen.