©De Lobelle Danny

Boeren blokkeren rotonde N42/E40: protestactie groene kring Zwalm- Zottegem & midden-Oost-Vlaanderen

Ook vandaag protesteren de boeren in ons land. In Wetteren op de rotonde boven de E40 blokkeren de boeren het op en afritten complex. Hier ging het om een filter blokkade en er werd met mondjesmaat auto’s door gelaten richting Wetteren, er waren wel goede afspraken gemaakt met de politie, als verliep vlot.

In Wetteren bezette een 40 tractoren van de Bedrijfsgilde Land en Tuinbouw en Groene Kring Zwalm – Zottegem aan gevuld met Midden Oost-Vlaanderen sinds vanmorgen om 5.30 tot vermoedelijk 22 u de volledige rotonde over de E40, en de op- en afritten.

video link      https://fb.watch/pWc2K3Rv0i/

Rond half elf werd de blokkade in Wetteren opgeheven. Verschillende protesterende landbouwers keren huiswaarts, om daar het nodige werk te doen dat is blijven liggen. Daarna komen ze terug voor een nieuwe actie tegen de avondspits. Vanaf 15 uur al zouden ze terugkeren naar het complex in Wetteren voor het vervolg van de protestactie.. We doen voort tot er naar ons geluisterd wordt”, vertelt Joris De Mets van de Groene Kring.

De wachtende chauffeurs kregen een fristi (600 stuks) voor hun geduld, de actie in Wetteren kon op heel wat sympathie rekenen. Heel wat passende vrachtwagens reden al toeterend voorbij en er gingen soms wat duimpjes in de lucht