Straatverlichting gaat ’s nachts in Geraardsbergen opnieuw aan

Geraardsbergen. Vanaf maandag 4 maart 2024 stoppen de energievriendelijke nachten in Geraardsbergen. De verlichting langs openbare wegen wordt niet langer gedoofd om 24 uur ’s nachts. Wel zal een deel van de verlichting – namelijk het gedeelte dat al interactieve ledverlichting is – vanaf bepaalde uren gedimd worden, zodat nog steeds op een efficiënte manier energie bespaard wordt.

Vanaf 20 uur gaat de verlichting over naar een gedimd percentage van 75%, vanaf 22 uur naar 50% en vanaf 23 uur naar 30%. Vanaf 4 uur wordt de intensiteit van de verlichting opnieuw opgedreven naar 50%, en vervolgens vanaf 5 uur naar 75% en vanaf 6 uur naar 100%. Op vrijdag- en zaterdagnacht wordt er slechts tot 50% gedimd.

Lokaal Bestuur Geraardsbergen blijft verder inzetten op het vervangen van oude lichtarmaturen voor openbare verlichting door interactieve ledverlichting. Eind 2023 was 44% van alle armaturen al interactieve ledverlichting. Tegen 2030 zou dat percentage 100% moeten bedragen.