Zottegem: speciale verkeersregelingen (02-03/03)

SINT-MARIA-OUDENHOVE EN ERWETEGEM: CYCLOTOCHT

Op zaterdag 2 maart staat de Ename Classic voor wielertoeristen op de sportkalender. Zij kunnen kiezen voor een afstand van 65, 90, 120 of 150 km, met vrije start tussen 7u30 en 11 uur en finish in Oudenaarde. De deelnemers aan de langste rit zullen ook over Zottegemse wegen rijden. Naar aanleiding hiervan zal er van 8 tot 16 uur in Sint-Maria-Oudenhove eenrichtingsverkeer van toepassing zijn in de Vossenholstraat (alleen toegelaten richting Hongerstraat), in de Hongerstraat (richting Bontestraat) en in de Lammerstraat (richting Lierde). Ook van 8 tot 16 uur zal er in Erwetegem een parkeerverbod gelden op de parking achter de kerk (kant Tweekerkenstraat) omdat daar een bevoorradingspost ingericht wordt.

ERWETEGEM: WIELERDOORTOCHTEN

In buurgemeente Sint-Maria-Lierde worden wielerwedstrijden georganiseerd: op zaterdag 2 maart met start om 14 uur voor nieuwelingen (over 10 ronden) en om 16 uur voor juniores (12 ronden) en op zondag 3 maart om 15 uur voor elite zonder contract en beloften (16 ronden). Het parcours waarop deze wedstrijden betwist worden, loopt deels ook over het grondgebied Erwetegem en met het oog op een veilig verloop van de doortochten zal er op zaterdag 2 maart van 12u30 tot 18u30 niet mogen geparkeerd worden in het Gaverland (gedeelte tussen Potaardestraat en gemeentegrens met Lierde) evenals in de Potaardestraat en de Klemhoutstraat (deel tussen Potaardestraat en Pijperzele). Ook op zondag 3 maart van 13u30 tot 18u15 zal er in dezelfde straten parkeerverbod van toepassing zijn. Tegelijk zal er op beide dagen in de Potaardestraat alleen verkeer richting Klemhoutstraat toegelaten zijn.