Zottegem: uit de paperassen van ’t stad

  • Elk jaar moet de stad, op basis van een zonale verdeelsleutel, een financiële bijdrage voor de werking van de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem leveren, zowel voor investeringen als voor de exploitatie ervan. Voor dit dienstjaar 2024 is deze dotatie becijferd op 4.010.911 euro voor exploitatie en 209.815 euro voor investeringen.
  • Dit is eveneens het geval met betrekking tot de zgn. hulpverleningszone Vlaamse Ardennen waarvan de Brandweerpost Zottegem deel uitmaakt. In dit geval bedraagt de stedelijke dotatie (ook berekend volgens zonale verdeelsleutel) voor dit werkjaar 811.986 euro voor de exploitatie en 454.742 euro voor investeringen.
  • Het stadsbestuur heeft ingestemd met de (enige) aanvraag om in de wijk Bijloke de Goudenregenstraat tijdens de paasvakantie als speelstraat te mogen inrichten. Volgens een speciaal politiereglement dienaangaande geldt deze schikking van (paas)maandag 1 tot en met zondag 14 april, elke dag van 10 tot 20 uur.
  • In Sint-Maria-Oudenhove kunnen zowel de plaatselijke afdeling van Samana als het Driekoningencomité reeds op 50 jaar werking terugblikken. Ter gelegenheid van dit jubileum krijgen beide verenigingen elk uit de stadskas een subsidie van 248 euro.
  • Jaarlijks wordt door de stad een subsidie uitbetaald aan particulieren die door de aanplant en/of het onderhoud van kleine landschapselementen een bijdrage leveren tot het verhogen van de landelijke omgeving. Voor het voorbije jaar 2023 werden hiervoor zes aanvragen ingediend, goed voor een totaal subsidiebedrag van 1.312,38 euro. De aanvraag van Natuurpunt werd niet weerhouden omdat het een premie voor particulieren betreft (vroeger ook voor verenigingen).