BK aan de Buke: bijkomende speciale verkeersregelingen

In een eerder NUUS-artikel (zie via deze link) hebben wij bericht over verkeersmaatregelen die sinds voorbije woensdag aan de Buke van toepassing zijn met het oog op de opbouw en inrichting van de aankomstzone voor het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg voor vrouwen en mannen op zondag 23 juni. Daarbij aansluitend worden nog een aantal speciale verkeersregelingen aangekondigd die in de komende dagen ingaan:

  • Vanaf maandagavond 17 juni om 20 uur (tot dinsdagavond 25 juni om 23 uur) geldt in Ter Kameren, langs weerszijden van de rijbaan, een parkeerverbod.
  • Vanaf dinsdagmorgen 18 juni om 7 uur (tot woensdag 26 juni om middernacht) is in Ter Kameren enkel nog plaatselijk verkeer toegelaten (doorgaand verkeer tussen Gentsesteenweg en Buke moet in beide richtingen omrijden).
  • Vanaf dinsdagavond 18 juni om 20 uur (tot zondagavond 23 juni om 23 uur) mag er niet geparkeerd worden op de Buke tussen de huisnummers 127 en 131.
  • Vanaf donderdagmorgen 20 juni om 6 uur (tot zondagavond 23 juni om 23 uur) is er op de Buke ook parkeerverbod tussen huisnummer 107 en rotonde/Vandendriesschestaat, tussen de huisnummers 107 – 127, 131 – 139, 58 – 148 en 170 – 176, op parkeerstrook t.h.v. huisnr. 152, t.h.v. bushalte en pleintje rond groenzone aan Bosstraat, aan overkant van garage Meerschman en in het gedeelte van de Buke tussen Straatje en Gentsesteenweg.
  • Vanaf vrijdagmorgen 21 juni om 8 uur (tot maandag 24 juni om 16 uur) zal in het gedeelte van de Buke tussen het kruispunt met Ter Kameren en het kruispunt met de Gentsesteenweg geen verkeer meer toegelaten zijn. Dit zal gesignaleerd worden aan de kruispunten van de Buke met de A. Gevaertlaan, Vandendriesschestraat, Rijkbos en Gentsesteenweg. Doorgaand verkeer zal moeten omrijden via de A. Gevaertlaan, Bijlokestraat en Gentsesteenweg (en omgekeerd).

Over de speciale verkeersregelingen die van toepassing zullen zijn daags vóór (zaterdag 22 juni) en op de dag zelf van het BK wielrennen (zondag 23 juni) zullen wij te gepasten tijd berichten in een volgend NUUS-artikel.