Leerlingen GO! atheneum Geraardsbergen krijgen Sabine De Vos, Alain Remue en energieke politiehonden op bezoek

Geraardsbergen. Alain Remue, hoofd van de Cel Vermiste Personen vertelde over zijn jarenlange expertise rond verdwijningen. Ook Sabine De Vos kreeg moeiteloos de zaal stil met haar ingrijpende verhalen uit haar boek ‘traliemama’s’. In dit boek vertelt ze over moeders die in de gevangenis zitten en omgaan met hun kinderen. De leerlingen konden ook kennismaken met de politiehonden.

Alain Remue – Cel Vermiste Personen
‘Onze leerlingen gingen aan de lippen van deze autoriteit binnen de politie. Gepassioneerd en met veel praktische voorbeelden vertelde dhr. Remue over de Cel Vermiste Personen en over de dagelijks taken van onderzoekers en speurders binnen het team’, vertelt Stefaan Van Vaerenbergh, cursuscoördinator Maatschappelijke veiligheid.

Sabine De Vos – Traliemama’s
‘Onze leerlingen kunnen zich ook specialiseren als penitentiair bewakingsassistent! Sommigen zien het zeker zitten om later cipier te worden. Mevr. De Vos was de ideale gastspreker om te vertellen over het leven in de gevangenis. Zij schreef namelijk het intrigerende boek traliemama’s waarbij ze een inkijk geeft in het leven van moeders die opgesloten zitten in de gevangenis. Het werd een leerrijke en emotionele getuigenis van een schitterende spreekster’, geeft Leerkracht Vanessa Denon nog mee

De organisatie kwam tot stand door de lokale politie, de Politiezone Zennevallei, Politie Pajottenland en Belgian Federal Police: dienst rekrutering, dienst hondensteun en directie beveiliging.

Op 4 juli en 20 augustus 2024 organiseert de school ook een infomoment rond de studierichting ‘Maatschappelijke veiligheid’ waar je nog meer informatie kan verkrijgen. Meer info kan je vinden via: https://www.ka-geraardsbergen.be/

Julien Borremans