Schepen David Larmuseau verlaat de politiek

Geraardsbergen. Schepen David Larmuseau laat weten geen nieuw mandaat in de Geraardsbergse politiek te ambiëren en zal geen kandidaat zijn bij de verkiezingen in oktober. Het gonsde al lang in de wandelgangen dat David Larmuseau de politiek zou verlaten. Zijn opinie stond vaak haaks op die van zijn collega’s. Zo wist hij met zijn vreugde geen blijf toen hij vernam dat de kazerne in Schendelbeke er niet zou komen.

David Larmuseau kijkt terug op een politieke carrière van 18 jaar gemeenteraadslid, 12 jaar OCMW-raadslid en 12 jaar schepen. ‘Vooral op de 6 jaar als OCMW-voorzitter kijk ik met voldoening terug’, zegt David. ‘Ik ben fier op de oprichting van het Huis van het Kind en de uitbouw van heel wat sociale dienstverlening.’  ‘Mijn politieke carrière was een mooie periode waarbij ik heel wat kon realiseren. Na 18 jaar is het tijd om kansen te geven aan nieuw talent. Nieuw talent dat zeker aanwezig is bij Team Geraardsbergen. Deze geëngageerde mensen zullen op mijn steun kunnen blijven rekenen’, geeft David Larmuseau nog mee.

‘David heeft jarenlang het politieke landschap in Geraardsbergen gekleurd. Hij behaalde bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen 2128 voorkeurstemmen. We zijn hem dankbaar voor zijn inzet. Met onze vernieuwde ploeg staan we klaar om verder te bouwen aan de toekomst van Geraardsbergen’, besluit voorzitter Erik De Bou. David Larmuseau zal zich niet vervelen. Hij is betrokken in heel wat projecten. Zo is hij zaakvoerder en bestuurder van 18 vzw’s.

Julien Borremans

Lees ook:

David Larmuseau is blij dat kazerne in Schendelbeke er niet komt, maar keurde komst kazerne mee goed