Zwalm opent permanente Poëzieroute

Gisteren werd in Sint-Blasius-Boekel een permanente poëzieroute geopend.

Schepen van cultuur en toerisme Peter Van Den Haute (N-VA): “De route laat de wandelaar kennismaken met Sint-Blasius en Sint-Denijs -Boekel. Je wandelt door het pittoreske gehucht Wijlegem met de charmante Sint-Margarethakapel en de imposante Vinkemolen. Langsheen de route ontdek je vijf gedichten van dichters uit de Zwalmstreek. Ze werden uitgewerkt in cortenstaal en kregen een blijvend plekje in het landschap.

Dit nieuwe project past uiteraard in onze bredere bestuursvisie. We zetten in op de uitbouw van duurzaam toerisme, een belangrijke economische sector in onze gemeente. We koesteren de authenticiteit van onze dorpen, onze landschappen, onze natuur en ons erfgoed want zij zijn de reden waarom velen van ons hier graag wonen en waarom zoveel mensen van buiten Zwalm hier komen wandelen en fietsen.

Het idee voor de route groeide al tijdens de covidcrisis toen we gingen nadenken over hoe we cultuur op een veilige manier konden blijven aanbieden. Er werd een wedstrijd uitgeschreven en een jury weerhield uiteindelijk vijf gedichten. De praktische realisatie erna heeft wel wat voeten in de aarde gehad, maar we zijn heel blij dat we dit project net voor de vakantie kunnen inhuldigen” aldus nog Van Den Haute.

Op de foto leden van het lokaal bestuur en administratie, dichters Mariette Van Bever, Marleen Vandekerckhove, Francis D’Haene, Eva Neirinckx en ontwerper Stefan David.