Coronavirus: ASZ roept op tot waakzaamheid en neemt maatregelen

Geraardsbergen. De afgelopen weken is er een toename van het aantal coronabesmettingen in ons land. Hoewel er geen reden is tot paniek, roept het ASZ op tot waakzaamheid en neemt het maatregelen.

De afgelopen weken is het aantal besmettingen met COVID-19 gestegen in ons land. Al is er volgens de virologen geen reden tot paniek. Deze opstoot is zeker niet te vergelijken met die eerste pieken van 2020 en 2021. Er is zeker geen gevaar voor de volksgezondheid. Toch kan je er nog behoorlijk ziek van zijn. Daarom is het belangrijk dat je de nodige maatregelen neemt.

Toch waarschuwt het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ) dat er de laatste weken opnieuw een stijging van het aantal patiënten met een covidinfectie is. ‘Deze toename van het aantal besmettingen is ook te zien in de cijfers van Sciensano alsook een hogere viruscirculatie’, meldt het ASZ.

Het ASZ schuift daarom enkele richtlijnen naar voor
Ben je verkouden of vertoon je griepklachten, vermijd dan een bezoek aan het ziekenhuis. Indien je jouw bezoek niet kan uitstellen, draag dan een mondmasker. Bedek je neus en mond, zeker bij patiënten die vatbaar zijn voor infecties.

‘De arts kan beslissen dat je een mondmasker moet dragen wanneer je op bezoek gaat bij een patiënt met een verminderde weerstand. Op de kamerdeur hangt een affiche die dat aangeeft’, geeft het ASZ nog mee.
Was en ontsmet jouw handen grondig.

Heb je een positieve coronatest, blijf dan thuis en bezoek de eerste tien dagen het ziekenhuis niet. ‘Het coronavirus kan nog steeds ernstige complicaties veroorzaken bij verzwakte patiënten. Door deze richtlijnen te volgen, bescherm je onze patiënten en zorgverleners.’

Voor meer info: ASZ

Julien Borremans